Friday, April 21, 2017

21η Απριλίου.Τυχαίο; Επιστρέφει στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος-Δεν συγκέντρωσε τα 200.000 ευρώ για την αποφυλάκισή του


ΜΕΤΑ ΑΠΟ MHNA ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ


Δεν κατάφερε τελικά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ προκειμένου να πληρώσει την εγγύηση της αποφυλάκισής του και θα επιστρέψει στον Κορυδαλλό. 
Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, μετά από περίπου έναν μήνα νοσηλείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. 
Η οικογένειά του δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 200.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο ως χρηματική εγγύηση για την αποφυλάκισή του και ως εκ τούτου ο πρώην υπουργός πρέπει να γυρίσει στο κελί του. 
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπεβλήθη εκτάκτως πριν μερικές εβδομάδες σε τριπλό μπάι-πας και από τότε νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του οδήγησε τους συνηγόρους του, Λεωνίδα Κοτσαλή, Γιάννη Παγορόπουλο και Γιάννη Νικολάου, να προχωρήσουν σε αίτημα για την αναστολή εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού.
Πράγματι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτό το αίτημα, θέτοντας όμως αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας, όρισε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο τους όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της παράδοσης του διαβατηρίου και της ταυτότητάς του, της απαγόρευσης έκδοσης νέων τέτοιων εγγράφων, της υποχρέωσης νόμιμης διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση και της απαγόρευσης  χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων.
Ήδη από τη στιγμή οι συνήγοροι του είχαν διαμαρτυρηθεί για το υψηλό ποσό της εγγύησης, υποστηρίζοντας ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το συγκεντρώσουν. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσφύγουν ξανά στη Δικαιοσύνη προκειμένου να μειωθεί το επίμαχο ποσό.
O εκ των συνηγόρων Λεωνίδας Κοτσαλής, δήλωσε σχετικά: "Η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή αποδυναμώνει πλήρως την απόφαση 1094/2017 του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που ανέστειλε, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 497 παρ. 7 και 8 προτελευταίο εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης λόγω βλάβης της υγείας του. Με την απόφαση αυτή απετράπη την ύστατη στιγμή ο κίνδυνος ζωής του πρώην Υπουργού. Δεν είναι συμβατό με το δικαιϊκό μας σύστημα  και το νομικό μας πολιτισμό η εξάρτηση της ζωής ενός ανθρώπου από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της".


1 comment:

  1. Οπιος εσθανετε λυπη για τον εσχρο αυτόν απατεωνα του μειαζει

    ReplyDelete

wibiya widget