Tuesday, April 25, 2017

"ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" ΖΗΤΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ..ΦΙΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


«Oχι» από Μητσοτάκη στη Συνταγματική αλλαγή των σχέσεων Πολιτείας - Εκκλησίας

Την άποψη της Νέας Δημοκρατίας πως δεν είναι αναγκαία καμία αλλαγή στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα σε φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», παρουσία του κ. Ιερώνυμου.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στο θέμα αυτό, που κατά καιρούς έχει τεθεί στον δημόσιο διάλογο, ανέφερε:
«Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης θέλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω και κάτι ακόμα. Ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης η Νέα Δημοκρατία δεν κρίνει αναγκαία και δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας. Η ανεξιθρησκεία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση» και πρόσθεσε πως «μια ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 3 ή του Προοιμίου του Συντάγματος δεν θα πρόσφερε σήμερα τίποτα ουσιαστικό. Αντιθέτως, θα υποβάθμιζε τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας, κάτι που θα συνιστούσε εθνικό σφάλμα, αλλά ταυτόχρονα και πολιτικό ολίσθημα. Θα ήταν επίσης άκαιρο και άτοπο σε μια εποχή που η Εκκλησία μας κρατάει την κοινωνία όρθια».
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγή της ομιλίας του εξήρε τον καθοριστικό ρόλο της Εκκλησίας τα χρόνια της κρίσης.
«Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, στα πέτρινα χρόνια των Μνημονίων, η Ελλάδα βρήκε ένα στήριγμα στην Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν εκπλήρωσε μόνο τον πνευματικό της ρόλο, αλλά επαναβεβαίωσε την κύρια κοινωνική της αποστολή. Που δεν είναι άλλη από τη φροντίδα των πιο αδυνάμων. Άλλοτε πλάι στην Πολιτεία, πιο συχνά ίσως υποκαθιστώντας την, η Εκκλησία στάθηκε κοντά στους συνανθρώπους μας, που δυσκολεύονται σήμερα να τα βγάλουν πέρα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε προσωπικά δε, τον Αρχιεπίσκοπο για το έργο του και την προσφορά του.
«Μακαριώτατε, είμαι εδώ για να σας ευχαριστήσω προσωπικά, για να σας συγχαρώ για το σπουδαίο σας έργο. Για να σας ενθαρρύνω, εσάς και τους άξιους συνεργάτες σας, να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερη πίστη στον σωστό σκοπό τον οποίον υπηρετείτε. Διότι δεν μοιράζετε απλά περίσσευμα αγάπης στους αδυνάμους. Δυναμώνετε την πίστη όλων. Την πίστη στο Θεό, την πίστη τελικά στις δυνατότητες του ιδίου του ανθρώπου. Δυναμώνετε τη φλόγα της ελπίδας. Κάτι που το χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα. Και αυτό είναι χωρίς καμία αμφιβολία η πιο σπουδαία Αποστολή».  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.gr
ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: 
Ποντάρει στην περιβόητη “Δεξιά του Κυρίου”. 
Για καιροσκοπική μετακίνηση του κ. Μητσοτάκη, κάνει λόγο ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας τονίζει στη δήλωσή του: «Πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης είχε ταχθεί υπέρ της αλλαγής των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας. Φέτος υπαναχωρεί, υιοθετώντας, μάλιστα, επιχειρήματα άκρως συντηρητικά και διχαστικά όπως αυτό που διατύπωσε κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο, ισχυριζόμενος ότι η ενδεχόμενη αλλαγή συνιστά “εθνικό σφάλμα και πολιτικό ολίσθημα”».

Ο Νίκος Φίλης αναρωτιέται: «“Εθνικό σφάλμα” μια υπερώριμη δημοκρατική αλλαγή που συγκεντρώνει την υποστήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας; “Πολιτικό ολίσθημα” μια μεταρρύθμιση που μόλις πριν λίγους μήνες πρότειναν ακόμη και συνταγματολόγοι του ευρύτερου κεντροδεξιού φιλελεύθερου χώρου;».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας αφήνει αιχμές για την αλλαγή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντάς του καιροσκοπική μετακίνηση. Ο Νίκος Φίλης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατανοούμε τους λόγους της καιροσκοπικής μετακίνησης του κ. Μητσοτάκη. Επιχειρεί να προσεταιριστεί τον χώρο της ακροδεξιάς. Ποντάρει στην περιβόητη “Δεξιά του Κυρίου”, ακολουθώντας την πεπατημένη του παλαιοκομματισμού που χρόνια τώρα ψηφοθηρεί σε βάρος των πιστών. Ο κ. Μητσοτάκης αποκαλύπτεται ξένος προς κάθε ιδέα προόδου και προς τον πολιτικό φιλελευθερισμό, ζηλωτής μόνο του κοινωνικού δαρβινισμού, δηλαδή, του νεοφιλελευθερισμού».

Ο Νίκος Φίλης καταλήγει, σημειώνοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, να προτείνει τη διαμόρφωση διακριτών ρόλων στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, με σεβασμό στον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, στην ιστορική πορεία και στο έργο της εκκλησίας και με ευθύνη για την ενότητα του λαού. Σε αυτόν τον δρόμο θα επιμείνουμε».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.(Πηγή- ΑΠΕ - ΜΠΕ) 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget