Sunday, April 23, 2017

META TO 5-O.Περιμένει το δικαστήριο για να σηκώσει το 44ο ο Ολυμπιακός!

inner

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός διέλυσε 5-0 τον ΠΑΣ και κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο. Ωστόσο, περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για να ξέρει εάν θα στεφθεί πρωταθλητής! 
Το σήκωσε και περιμένει το δικαστήριο ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν με 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, κατέκτησαν μαθηματικά τον τίτλο και περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου για να γνωρίζουν εάν θα στεφθούν πρωταθλητές για 44η φορά στην ιστορία τους! 

Ο Ντε λα Μπέγια σκόραρε δις για τους Πειραιώτες, με τους Μάριν, Ντα Κόστα και Τσόρι να βάζουν και αυτοί το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ. Πανηγύρισαν έξαλλα παρέα με τον κόσμο τους οι παίκτες του Ολυμπιακού, που ετοιμάζονται πλέον για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ την Τετάρτη. 

Το ματς



Ο Ολυμπιακός πήρε εξ αρχής τα ηνία του αγώνα, άρχισε να πιέζει, να φτιάχνει ευκαιρίες και να ψάχνει το γρήγορο γκολ που θα… έλυνε τα πόδια των παικτών του. Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΣ είχε παθητικό ρόλο, έπαιζαν πολύ κλειστά και προσπαθούσαν να κλέψουν μπάλες ώστε να φύγουν γρήγορα στην αντεπίθεση. Μόλις στο 3’ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία ωστόσο η κεφαλιά του Φορτούνη πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ τέσσερα λεπτά μετά η εκτέλεση φάουλ του ίδιο έφυγε άουτ. Ωστόσο, με την συμπλήρωση είκοσι ένα λεπτών, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. 


Ο Σεμπά σέντραρε από τα δεξιά, ο Ρομαό έκανε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης έδιωξε προσωρινά αλλά ο Μάριν πήρε το ριμπάουντ και με σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Τρία λεπτά μετά, οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιάχος έχασε τον Ντα Κόστα, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 2-0. Πριν καν καταφέρουν να ξεπεράσουν το σοκ των δύο τερμάτων, οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν και τρίτο γκολ (29’). Ο Φορτούνης εκτέλεσε με πάσα προς τον Σεμπά το φάουλ, αυτός έκανε ωραία προσποίηση και σουτ, ο Πασχαλάκης προσπάθησε να διώξει με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να στρώνεται στον Ντε λα Μπέγια που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. 
inner
Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη και μπορούσε να πάει στο ημίχρονο με μεγαλύτερο σκορ από το 3-0. Ωστόσο, είτε ο Πασχαλάκης, είτε η αστοχία των γηπεδούχων δεν τους επέτρεψαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα μέχρι την ανάπαυλα. 

Η διάσταση που είχε πάρει το σκορ επέτρεπε στον Τάκη Λεμονή να κάνει αλλαγές. Τσόρι και Ελιουνούσι πέρασαν στις θέσεις των Φορτούνη και Μάριν, με τον Αργεντινό να δέχεται την αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού. Πέντε λεπτά μετά την επανέναρξη, λοιπόν, ο Τσόρι με εκτέλεση φάουλ λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά ο Πασχαλάκης δεν του το επέτρεψε. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ είχε ίδια αντίδραση και στο 60ο λεπτό και στο σουτ του Ανσαριφάρντ, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο 71’. 
inner

Μετά από φοβερή ομαδική προσπάθεια και εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ανσαριφάρντ, Σεμπά, Τσόρι και Ελιουνούσι, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή με τον Ντε λα Μπέγια να μην δυσκολεύεται να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς και να γράφει το 4-0! Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο παιχνίδι αλλά ο Καπίνο έσωσε την εστία του στο σουτ του Μπέριου. 

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε στο 82ο λεπτό. Ένα λεπτό πριν, ο Σεμπά είχε προσπαθήσει να κάνει τη σέντρα με τη μπάλα να βρίσκει στον Μιχαήλ και τον διαιτητή να θεωρεί πως έκανε χέρι, σε μια δύσκολη φάση. Την εκτέλεση του πέναλτι, λοιπόν, ανέλαβε ο Τσόρι και νίκησε τον Πασχαλάκη γράφοντας το 5-0. Μάλιστα, πριν ο Αργεντινός ευστοχήσει, οι οπαδοί του Ολυμπιακού φώναζαν ρυθμικά να το χάσει, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τα πέναλτι που θεωρούν ότι δεν τους έχουν δοθεί τη φετινή σεζόν. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε παίκτες και οπαδούς των Πειραιωτών να πανηγυρίζουν το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, το οποίο περιμένουν να… επικυρωθεί από το δικαστήριο! 
inner

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα (λ.τ. 64' Καμπιάσο), Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Μαρίν (46' Ελιουνούσι), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Σεμπά, Ανσαριφάρντ. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Κούτρης, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68' Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Νικολιάς (89' Καρανίκας), Βιντάλ (46' Μαμπουλού), Γιάκος. 

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

No comments:

Post a Comment

wibiya widget