Tuesday, April 25, 2017

Τρίκαλα.Αυτός είναι ο γιατρός που τιμούν 2 πόλεις και άφησε περιουσία εκατομμυρίων €υρώ


Στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής του Γιάννη Παντελιδάκη. Ο γιατρός που ήταν γνωστός τόσο στα Τρίκαλα όσο και στο Ρέθυμνο της Κρήτης...

Ένας άνθρωπος που οι Τρικαλινοί χαρακτήριζαν «ευεργέτη», ο χειρουργός Ιωάννης Παντελιδάκης έφυγε προ ολίγων εβδομάδων από τη ζωή, στα 95 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια περιουσία. Ο Ρεθεμνιώτης γιατρός, ήταν από την Κοξαρέ της Κρήτης και η ιστορία του ήταν συνδεδεμένη με την προσφορά και την αλληλεγγύη. Ο Ιωάννης Παντελιδάκης εγκαταστάθηκε από νέος γιατρός στα Τρίκαλα και ίδρυσε την ομώνυμη κλινική επί της οδού Αμαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα είχε αγοράσει το ξενοδοχείο «Διβάνη» το οποίο και ανακαίνισε πλήρως πριν το μετονομάσει σε ''Hotel Pantelidaki''.

Προχώρησε σε σημαντικές δωρεές και μια από αυτές ήταν η τοποθέτηση του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Δικαστηρίων των Τρικάλων. Τα αποκαλυπτήρια είχε κάνει ο -τότε Πρόεδρος της Βουλής- Φίλιππος Πετσάλνικος.

Το όνομα του γιατρού ήρθε στο προκήνιο, όταν ξεκίνησε η καταμέτρηση των περιουσιακών του στοιχείων στο γραφείο του ξενοδοχείου του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χρήματα που βρέθηκαν στο γραφείο του αγγίζουν το 1.700.000€ και έχουν ήδη κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Από βδομάδα αναμένεται η αποσφράγιση και του σπιτιού ώστε να γίνει η καταμέτρηση και των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούσε εκεί. Έτσι θα ολοκληρωθεί η δικογραφία και ακολούθως θα ανοίξει η διαθήκη του εκλιπόντος.

Το καλοκαίρι του 2010 ο Παντελιδάκης επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, μαζί με τη γραμματέα του, με σκοπό να κάνει μια μεγάλη δωρεά στην πόλη. Συναντήθηκε με το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χαμογιωργάκη και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του. Ο κ. Χαμογιωργάκης, έκλεισε ραντεβού με τον δήμαρχο. Εκεί, στο γραφείο του Δημάρχου, ο Παντελιδάκης ανέπτυξε το σκεπτικό του. Είπε ότι διαθέτει 7 εκ. ευρώ για να τη λειτουργία ενός ιδρύματος, στη μνήμη του πατέρα του, που θα ονομάζεται «Παντελιδάκειο ίδρυμα». Σκοπός του ιδρύματος θα είναι να χορηγεί υποτροφίες σε φτωχούς φοιτητές του Ρεθύμνου για τις σπουδές τους.
Ο κ. Παντελιδάκης πρότεινε στον κ. Δήμαρχο να κατασκευάσει εξ’ ολοκλήρου το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία των 4ων Μαρτύρων. Το 80% των καθαρών κερδών θα πηγαίνουν στις υποτροφίες και το 20% στο ταμείο του Δήμου. Όσον αφορά στην ανωδομή, θα προτιμούσε να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, χωρίς όμως να επιμείνει σε αυτό, αφήνοντας στο Δήμο την πλήρη εκμετάλλευσή της.
Ο Δήμαρχος του είπε ότι δεν μπορεί να του δώσει το έργο αφού το κόστος του είναι μεγάλο και τα 7 εκ. ευρώ δεν επαρκούν. Ο κ. Παντελιδάκης του είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα και θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος, ανεξαρτήτως ποσού. Ο κ. Δήμαρχος του αντιπρότεινε άλλο έργο, αλλά ο κ. Παντελιδάκης είπε ότι ήθελε να είναι σε κεντρικό σημείο. Έτσι, τελείωσε η συνάντηση και ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον υποψήφιο δωρητή των 7 εκ. ευρώ, μια σειρά από χάρτες του Ρεθύμνου, κι ο γιατρός αναχώρησε για τα Τρίκαλα.
Πηγή: trikalavoice.grzarpanews.gr

Σχόλια αναγνωστών στο ΦΒ

Nikolaos Ioannou
======Ο Δήμαρχος του είπε ότι δεν μπορεί να του δώσει το έργο αφού το κόστος του είναι μεγάλο και τα 7 εκ. ευρώ δεν επαρκούν. Ο κ. Παντελιδάκης του είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα και θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος, ανεξαρτήτως ποσού. Ο κ. Δήμαρχος του αντιπρότεινε άλλο έργο, αλλά ο κ. Παντελιδάκης είπε ότι ήθελε να είναι σε κεντρικό σημείο. ======

Ενδιαφέρον θα είχε να μαθαίναμε αν τελικά έγινε το έργο .
Αν έγινε ,πόσο να στοίχησε ,ποιος το κατασκεύασε ,με τι όρους και χρήση ;

Αλήθεια τι ειδικότητα χειρούργου είχε ο αείμνηστος γιατρός ;
Georgios Floros
Xirourgos
Μου αρέσει!ΑπάντησηΣπαμ29 ώρες
Ifigenia Stratis
Εχει σημασια τι ειδικοτητα ειχε? Γιατρος ηταν ο ανθρωπος οχι δημοσιο υπαλληλος που τα εβγαλε απο μιζες!! Αμαν πια με τον καθε κομπλεξικο.
Κώστας Τζάχτερ
Ναι,όπως τα λες!!!!!!!! Δεν τα έπαιρνε από τις μίζες,αλλά από τα φακελάκια μάλλον!!!! Άσε μας ρε φίλε!!!!!
Μου αρέσει!ΑπάντησηΣπαμ27 ώρες
Ifigenia Stratis
Φακελακια παιρνουν οι γιατροι του δημοσιου οχι οι ιδιωτες. Εφοσον δεν ξερεις αν δουλευε στο δημοσιο πως τον κατηγορεις? Σαν ελευθερος επαγγελματιας εχει το δικαιωμα να ζητησει οτι αμοιβη θελει και αν ο ασθενης θελει παει και τον πληρωνει. Απλα πραγματα.
Μου αρέσει!ΑπάντησηΣπαμ15 ώρες
Ifigenia Stratis
Και κατι ακομα ο συγκεκριμενος ηταν ιδιοκτητης κλινικης. Απο που επαιρνε φακελακια απο την κλινικη του?
Μου αρέσει!ΑπάντησηΣπαμ15 ώρες
Nikolaos Ioannou
Κομπλεξικιά είσαι και φαίνεσαι νούμερο .
Ελπίζω να μην σου τύχει η εσένα η σε συγγενικό σου πρόσωπο να είναι στην εντατική και ο πολλά βαρύς γιατρός να σου ζητάει εκβιαστικά δεκαχίλιαρο για να τον χειρουργήσει ,αλλιώς ότι πει ο θεός ,τελικά σε αυτό τον διαολοτόπο πρέπει να πάθεις για να μάθεις .

Μόνο και μόνο από υπερκοστολογήσεις που θα έκανε στα ασφαλιστικά ταμεία για να πάρει τις μίζες του από τα αναλώσιμα κλπ ,θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ οποιονδήποτε Δ.Υ
Stavros Kefaleas
Senior Software Engineer στην εταιρεία The Markets Trust
Εμ δε θέλετε να ψηφίστε στην κάλπη Δημιουργία Ξανά να μηχανογραφηθεί το σύμπαν και να μην μπορεί καν να κυκλοφορεί χάρτινο χρήμα οπότε τελειώνει οριστικά η φοροδιαφυγή, η εργοδιαφυγή με τους κηφήνες στο δημόσιο πιυ θα απολυθούν την επόμενη μέρα και η διαφθορά.
Μου αρέσει!ΑπάντησηΣπαμ18 ώρες
Ifigenia Stratis
Πρωτον ο τροπος σου δειχνει το επιπεδο σου και αρνουμαι να σε παρακολουθησω. Θα σου πω μονο οτι εχω παει στην εντατικη 2 φορες γιατι ημουν πολυ αρρωστη. Τη δευτερη φορα μαλιστα παραλιγο να πεθανω. Πηγα σε ιδιωτικο νοσοκομειο δεν εδωσα φακελακια. Πληρωσα τους γιατρους και πηρα αποδειξεις ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!! Επομενως πρεπει να ξεχωριζεις τους ιδιωτες γιατρους απο αυτους του δημοσιου. Ο ιδιωτης δεν κλεβει αναλωσιμα ουτε κανει υπερτιμολογησεις. Απλα την αμοιβη που αυτος θεωρει οτι αξιζει να λαβει. Αν δε σου κανει πας αλλου. Οπως οταν αγοραζεις αυτοκινητο. Αλλος αγοραζει skoda και αλλος mercedes αναλογ...Δείτε περισσότερα
Μου αρέσει!ΑπάντησηΣπαμ15 ώρες
Μπαμπαλιάρης Κώστας
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

1 comment:

  1. Ιατρός με ορκο στον Ιπποκράτη ή στον κερδώο Ερμή με τέτοια τεράστια περιουσία σε μία μικρή κοινωνία ?

    ReplyDelete

wibiya widget