Friday, April 7, 2017

Τόμαχοκ: Αυτό είναι το ''υπερόπλο'' των ΗΠΑ.Κάθε κλικ και εκατομμύρια - ΒΙΝΤΕΟ



Ο πύραυλος Τόμαχοκ (Tomahawk) είναι τύπος πυράυλου,  που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις ΗΠΑ.  Χρησιμοποιείται εναντίον στόχων ξηράς και βάλλεται από υποβρύχια και πλοία. Υπάρχουν αρκετοί τύποι τόμαχοκ. 

Συγκεκριμένα. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά για σταθερούς και ιδιαίτερα θωρακισμένους στόχους. Οι στόχοι αυτοί είναι συνήθως εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων, εγκαταστάσεις Διοίκησης, Ελέγχου και Επικοινωνιών. 




Στη γλώσσα των Ινδιάνων, tomahawk σημαίνει...το τσεκούρι του πολέμου, ωστόσο ο εν λόγω πύραυλος εμφανίστηκε σε δράση το 1983, ως απάντηση των Αμερικανών στον τεράστιο ανταγωνισμό των εξοπλισμών με τους Σοβιετικούς. Πρόκειται για long range (μεγάλου βεληνεκούς) πύραυλο. 

Ήδη από το 2015 Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει μετατρέψει με επιτυχία πυραύλους Τόμαχοκ. Συγκεκριμένα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει μετατρέψει με επιτυχία ένα πύραυλο τύπου Raytheon Tomahawk (TLAM) για να είναι σε θέση να χτυπήσει κινούμενο στόχο στη θάλασσα, σύμφωνα με το USNI News.




Όπως είχε δηλώσει το 2015, ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Μπομπ Γουορκ οι πύραυλοι αυτοί είναι ένα κομμάτι μιας νέας στρατηγικής του Πενταγώνου στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας που εστιάζει στην έρευνα για νέα όπλα μεγάλου βεληνεκούς. 

Όπως είχε δήλωσε τότε ο Γουρκ, αυτοί οι πύραυλοι τέτοιου τύπου είχαν τη δυνατότητα αλλάξουν όλο το στρατιωτικό παιχνίδι και μάλιστα με ελάχιστο κόστος. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ. 

Φωτογραφία: Τόμαχοκ που εκτοξεύτηκε στη Συρία στις 7 Απριλίου 2017




Τεχνικά χαρακτηριστικά  των Τόμαχοκ

Κατασκευαστής: General Dynamics και πλέον η Rayethon/Mc Donnell Douglas
Μήκος: 5,56 μέτρα. Μαζί με τον προωθητή 6,25 μέτρα.
Βάρος: 1.192 kg. Μαζί με τον προωθητή 1.440 κιλά. Διάμετρος: 51,81 cm.
Άνοιγμα φτερών: 2,67 μέτρα
Ακτίνα δράσης: Στόχοι ξηράς, συμβατική κεφαλή 1.104 χλμ.
Ταχύτητα: 880 χλμ/ώρα.
Χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά εκτενώς στην επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου (1991)
Κάθε πύραυλος κοστίζει περίπου 1.000.000 δολάρια


Tο 2014 οι ΗΠΑ εκτόξευσαν πυραύλους Τόμαχοκ ενάντια στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία




Όn Alert.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget