Wednesday, April 26, 2017

ΦΙΑΣΚΟ.Η "αρμαδα" του Τραμπ..Μπέρδεψε την Β.Κορέα με την ..Αυστραλία !

Μία τραγελαφική τροπή πήρε το μεγαλόπνοο σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όταν αποφάσισε να στείλει τη διάσημη «αρμάδα» με το αεροπλανοφόρο Carl Vinson, στις κορεάτικες θάλασσες.
Η περιβόητη αρμάδα όμως πριν από λίγες μέρες αντί να κατευθυνθεί προς τη Βόρεια Κορέα, βρέθηκε να πλέει σε αντίθετη κατεύθυνση, προς την Αυστραλία, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σιγκαπούρης, προκειμένου να συμμετάσχει σε γυμνάσια με το πολεμικό ναυτικό της Αυστραλίας.
Την ευθύνη για το αμερικανικό φιάσκο ανέλαβε νωρίτερα ο επικεφαλής ναύαρχος της εκστρατίας, ο οποίος μάλιστα το απέδωσε σε επικοινωνιακό λάθος.
«Αυτή η σύγχυση είναι δικό μου σφάλμα και αναλαμβάνω την ευθύνη», επισήμανε ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, διοικητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
«Απέτυχα να επικοινωνήσω ικανοποιητικά με τον Τύπο και τα ΜΜΕ. Το λάθος είναι δικό μου» συμπλήρωσε αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη.
Προς αποκατάσταση της ιστορίας, ο Αμερικανός ναύαρχος δήλωσε ότι πλέον «Ο στόλος βρίσκεται στην θάλασσα των Φιλιππίνων, ακριβώς στα ανατολικά της Οκινάουα, έχοντας εντός του βεληνεκούς του τη Βόρεια Κορέα, στην περίπτωση που κληθεί να το κάνει, κατόπιν, σε κάποιες ημέρες, αναμένω να συνεχίσει να κατευθύνεται προς τα βόρεια».
iefimerida απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget