Wednesday, January 11, 2017

Εγκλωβίστηκαν 300 άτομα σε τρένο στο Δομοκό - Βραχυκύκλωσε και ακινητοποιήθηκε μέσα στα χιόνια!


Στην περιοχή του Δομοκού, εγκλωβίστηκαν περίπου 300 επιβάτες σε τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο  Θεσσαλονίκη - Αθήνα, εξαιτίας βραχυκυκλώματος στην αμαξοστοιχία.
Εξ’ αιτίας του ψύχους αλλά και της κακής συντήρησης του δικτύου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προέκυψε πρόβλημα στις ράγες, συγκεκριμένα στα «κλειδιά». Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με μηχανική βλάβη του συρμού, πιθανόν βραχυκύκλωμα, οδήγησε στην ακινητοποίησή του.
Λόγω του χιονιά, ήταν πολύ δύσκολο να προσεγγίσει άλλη μηχανή από τον κοντινότερο σταθμό, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα. 
Τελικά, αφού οι επιβάτες παρέμειναν επί τρεις ολόκληρες ώρες εγκλωβισμένοι κοντά στον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων, η μηχανή αντικατάστασης κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο και να απεγκλωβίσει το τρένο!
Έτσι, λοιπόν, η αμαξοστοιχία ΙC 53, που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα με 300 επιβάτες, συνεχίζει πλέον κανονικά το δρομολόγιο της.

Η έντονη κακοκαιρία οδήγησε σε προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο όπως πάγο στα "κλειδιά", συσσώρευση χιονιού στις γραμμές, που δεν έχουν καθαριστεί από τον ΟΣΕ και πτώση της τάσης στο  ηλεκτροκίνητο δίκτυο, σύμφωνα με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχωρά σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη, στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας - Θεσσαλονίκης.
Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget