Saturday, January 14, 2017

Αμπάς προς Τραμπ: Μην μεταφέρεις την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ


Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε το Σάββατο ότι σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, υλοποιήσει τα σχέδια του, σχετικά με τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, τότε θα πληγεί η ειρηνευτική διαδικασία.
«Περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα συμβεί. Εάν συμβεί, τότε δεν θα βοηθήσει την ειρήνη κι ελπίζουμε ότι δε θα συμβεί» δήλωσε ο Αμπάς στους δημοσιογράφους, έξω από τις Πύλες του Βατικανού, λίγα λεπτά πριν συζητήσει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Ο Αμπάς, έκανε τη δήλωση μέσω διερμηνέα από τη Ρώμη όπου βρίσκεται για τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης, στο Βατικανό.
Η στάση που πραγματοποίησε στη Ρώμη, έγινε στη διάρκεια του ταξιδιού του, προς το Παρίσι, όπου θα πραγματοποιηθεί ειρηνευτική διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή.
Την Παρασκευή, ο μεγάλος μουφτής της Ιερουσαλήμ προειδοποίησε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι ενδεχόμενη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ θα συνιστούσε μια «επίθεση» εναντίον όλων των μουσουλμάνων.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και θα μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget