Wednesday, February 5, 2014

'Μπράβο στο Βενιζέλο..Το υπουργείο του έφερε πίσω απο την Τουρκία τον Φιλιππίδη σε λίγες ωρες."

  "Μπράβο στο Βενιζέλο..Το υπουργείο του έφερε πίσω απο την Τουρκία τον Φιλιππίδη σε λίγες ωρες.."
Αυτα μας είπε πριν λίγο αναγνώστριά μας που ασχολείται με τα Ευρωπαικα θέματα και τα μεταφέρουμε γιατί την σήμερον ημέραν κανεις δεν ξερει αν ο Τυπος γραφει ότι γίνεται ή ότι του λένε.

Για την είδηση διαβάστε τί γραφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ..στην ηεκτρονική της έκδοση..

Προθεσμία να απολογηθεί 

έλαβε ο Αγγελος Φιλιππίδης

Τελευταία ενημέρωση: 
«Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα, όπως δεσμεύτηκα χθες το βράδυ» είπε ο Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος απελάθηκε από τις τουρκικές αρχές και έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 9 το πρωί οπότε και συνελήφθη. Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, από τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η τράπεζα.
Ο Α.Φιλιππίδης προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ (φωτ:ΑΜΠΕ)Ο Α.Φιλιππίδης προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ (φωτ:ΑΜΠΕ)
Μέχρι τη Δευτέρα ο Άγγελος Φιλιππίδης θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη, Δ. Κοντομηνά και Κυριάκο Γριβέα ενώ σε βε βάρος του εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, για τις ίδιες κατηγορίες, που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι χθες το βράδυ στις 12, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πλέον ήταν και τυπικά ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές. Τον ενημέρωσαν, ωστόσο, ότι στις 9 σήμερα το πρωί επρόκειτο να ενεργοποιηθεί το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για δανειοδοτήσεις του ΤΤ. "Εγώ τους είπα ότι θα φύγω για την πατρίδα μου, με την πρώτη πτήση" ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα με την πτήση ΤΚ 1845 των τουρκικών αερογραμμών και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με την αστυνομία, η άφιξή του επιτεύχθηκε κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου που έκρινε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υποστήριξε δια του συνηγόρου του ότι "τα γεγονότα στα οποία στηρίζεται το ένταλμα έκδοσης σχετίζονται με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα καθώς είναι στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή".


No comments:

Post a Comment

wibiya widget