Wednesday, February 5, 2014

Μητροπολίτης Γλυφάδας.. Ο δήμαρχος μου έταξε το.. Δημαρχείο για Μητρόπολη αλλά.. !!

Αυτό το παραλιακό .αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Δήμου  Γλυφάδας, ο μητροπολίτης κ. Παύλος δήλωσε επίσημα ότι ανακαινίστηκε γι αυτον ,αλλα ο δήμαρχος αθέτησε την υπόσχεσή του.!!!
Στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα ΝΟΤΙΑ ΜΑΤΙΑ, αναρτήθηκε απόψε  (5/2/14) ρεπορτάζ που ξαφνιάζει η ειλικρίνειά του και το περιεχόμενο μιας σύγκρουσης μεταξύ του εκλεγμένου δημάρχου Γλυφάδας και του μητροπολίτη κ. Παύλου. 
''Ο Μητροπολίτης Παύλος,γράφει η Ν.Μ,που φαίνεται ότι απηχει τις απόψεις του,, αφού ευλόγησε τη βασιλόπιτα της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας «ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ» και αναφέρθηκε στις σύγχρονες πληγές της κοινωνίας, τα έψαλλε και στο δήμαρχο Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη. Αιτία, η αθέτηση της υπόσχεσης για στέγαση της Μητρόπολης στο παλιό δημαρχείο,"-¨
  ΣΗΜ. "ΕΦΗΜΕΡΙΣ":Δεν γνωρίζουμε τί ακριβώς ''εψαλλε" ο -ελέω θεού ή Χριστόδουλου- ποιμενάρχης μας ..σεβασμιότατος κ.κ.Παύλος περι των σύγχρονων κοινωνικών πληγών. αλλα το θάρρος του,για να μη πουμε κάτι άλλο, να δηλωνει δημόσια,ευθαρσώς  ΚΑΙ ΞΕΚΆΘΑΡΑ ότι ήταν έτοιμος  να "ΘΡΟΝΙΑΣΤΕΊ"  στο δημαρχείο των Γλυφαδιωτών .. αλλά δεν κράτησε το λόγο του ο δήμαρχος  ΕΙΝΑΙ  ΠΡΆΓΜΑΤΙ.ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ.. και το είπε αυτό μπροστά στο λαό της Γλυφάδας και δεν γνωρίζουμε αν χειροκροτήθηκε κι όλας...!!
Και συνεχίζει το δημοσίευμα:


"Οι γνωρίζοντες, περίμεναν ότι κάποια στιγμή, ο ιεράρχης της περιοχής μας, θα εξέφραζε δημόσια τη δυσαρέσκεια του, καθώς ήταν αυτός που είχε εξασφαλίσει τη δωρεά για την ανακατασκευή του παραδοσιακού κτίσματος με την προοπτική να στεγαστούν εκεί τα γραφεία της Μητρόπολης."(!!!!!..άκουσον...άκουσον θα... ψήσω εγώ τον θεοσεβούμενο πατριώτη να τσοντάρει δήθεν για δημαρχείο και μετά να το τσιμπήσουμε εμεις.. )   
"Όμως, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, ο δήμαρχος είχε άλλα σχέδια...(!!!!!) Ενώ στην αρχή συναινούσε με το μητροπολίτη, στην πορεία όμως και όσο το έργο προχωρούσε, αλλαξοπίστησε!.. Βέβαια, όλα στη ζωή έχουν και το ανάλογο τίμημα και απ' όσα είδαμε και ακούσαμε στην εκδήλωση η ενέργεια του δημάρχου δε... συγχωρέθηκε από τον Μητροπολίτη Παύλο. Mεταξύ άλλων ο ιεράρχης είπε: «Κλείνω 11 χρόνια σαν μητροπολίτης σας και παρότι έχω ακούσει πολλές υποσχέσεις για τη στέγαση της Ιεράς Μητροπόλεως δεν έχει γίνει τίποτα. Και δεν το λέω αυτό για εμένα αλλά για τονεπόμενο ιεράρχη σας. Εγώ, έχω το μοναστήρι μου και κάποια στιγμή εκεί θα πάω...».
"Όμως και ο κ. Κόκκορης δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη... Την ώρα που  κλήθηκε για τον χαιρετισμό του βρήκε την ευκαιρία ν' απαντήσει στον ιεράρχη:«Εμείς ότι είχαμε υποσχεθεί το τηρήσαμε».(!!!) 
Τα πνεύματα ηρέμησαν κατά την αποχώρηση του δημάρχου από την εκδήλωση. Η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας κα. Μαρία Παπάζογλου ομιλία αφού ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση (επώνυμους και μη), ανακήρυξε τον μητροπολίτη Παύλο επίτιμο πρόεδρο του «ΑΡΓΕΝΟΝ». Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ για τους Μικρασιάτες και η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ "ΕFΗΜΕRΙS" Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τη "Νότια Ματιά" για την είδηση και για τον ειλικρινή τρόπο της παρουσίασης της. Εμείς θα επανέλθουμε με πολλά ακόμα ερωτήματα προς τον κ. Δήμαρχο,τον Μητροπολίτη κια τους άλλους υποψήφιους ηγέτες της πολιτείας μας και κυρίως ρωτώντας  αν οι ίδιοι είναι έτοιμοι να παραδώσουν το πιο ωραίο παραλιακό  Δημοτικό Μέγαρο της περιοχης μας στο...μοναστήρι)!!!
Δ.Π.
Οι φωτογραφίες είναι επίσης απο την ΝΟΤΙΑ ΜΑΤΙΑ- http://www.notiamatia.gr/

1 comment:

  1. Τέτοιο θράσος..τέτοια κομπίνα..μεταξυ παπά και δήμαρχου..πρέπει να πάει για...Γκίνες!!! Και περιμένουμε εμεις απ εξω να ορθοποδήσει η Ελλάδα!!! Νιού Γιόρκερ

    ReplyDelete

wibiya widget