Saturday, May 27, 2017

Τουρισμος στα Τρικαλα. 4 νέα παιδιά απο μακριά μας είπαν ..


Τέσσερις νέοι  άνθρωποι από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, συναντήθηκαν  χθες βράδυ στα Τρικαλα..


Ήταν η Σου από τη Βραζιλία ο Αλεξ από τη Γερμανία, ,ο Άκας από την Ινδία και ο Κάσπερ από την Ολλανδία (φωτογραφία).
 Η γνωριμία τους έγινε στο Χόστελ "Μετέωρα"  και οπως μου ειπαν,σε λίγα λεπτά βρέθηκαν στα στενά που κάποτε σεριάναγε ο Ασκληπιός γιατρεύοντας τους ασθενείς του ενώ τωρα ξένοι και ντόπιοι οδεύουν εκεί για να γεμίσουν τα άδεια η μισογεμισμενα στομάχια τους στα πολλά φαγαδικα..
Αφού έφαγαν κάτι φθηνό ρώτησαν πόσο κάνει η μπίρα.
Τα έχασαν όταν άκουσαν 5 ευρώ το μπουκαλι και ρωτώντας έφθασαν στην ψησταριά του Χλωρού κι όταν έμαθαν ότι μπορούν να έχουν το ξανθό υγρό με 2 ευρώ το μπουκαλι αγαλλιασε η ψυχή τους..γιατί με 5 € μπορούσαν να πιούν το περιεχόμενο  δυόμισι φιαλών.
-Γιατί τόσο ακριβα στο εστιατόριο, με ρωτησαν.!
Πήγα να πω ότι σε όλο τον κόσμο πολλοί κλέφτες που εμπλεξαν με τη γαστρονομια το παίζουν έξυπνοι και ξαφριζουν τους τουρίστες, αλλά σκεπτόμενος ότι στα φαγαδικα της Μελβούρνης συχνά πληρώναμε μέχρι και 15 δολάρια για μια μπιριτσα απαντησα:
-  Τα έξοδα  στα εστιατόρια είναι μεγαλύτερα!!!
Α λλά τη φωτογραφία την πήρα για να σας πω πόσο  γαϊδούρια είναι,με το συμπάθιο, κάποιοι δικοί μας.
Ο κος με το μπλε, ο Άκας, καπνιζει,αλλά όταν θέλησε να φουμαρει σηκώθηκε από το τραπέζι και σεβομενος τους μη καπνιστες απομακρυνθηκε λιγο. .. παρότι  ήταν έξω στο πεζοδρόμιο.
Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της μικρης ψησταριάς έριξα μια ματιά  και η κατάσταση ήταν απογοητευτικη. Και οι τρεις που ήταν μεσα καπνιζαν άρειμανιως. ..δίπλα στα σπληναντερα,κεμπάπ και κοκορέτσι!
Τι να πεις..
 Εσείς τι θα λέγατε αγαπητέ κ. δημαρχε;

Δημήτρης Παπαγεωργιου

1 comment:

  1. Τί θα πεί ο Δήμαρχος οτι και η κοινή λογική

    ReplyDelete

wibiya widget