Monday, May 8, 2017

Νέα επίθεση Αντώναρου στη ΝΔ


«Η συνεχής επίκληση των εκλογών δεν δημιουργεί το πλαίσιο που χρειάζεται η χώρα», ανέφερε ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος -επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή- Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6 FM της Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως «η κάθε κυβέρνηση πρέπει να έχει μια τετραετία για να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της».
Επί της ουσίας με αυτή την άποψη ο κ. Αντώναρος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλα όσα αναφέρει η ΝΔ διά του Κυριάκου Μητσοτάκη που ζητεί μετ’ επιτάσεως εκλογές, κάτι που ο κ. Αντώναρος βέβαια δεν κάνει για πρώτη φορά…
«Μόλις εκλεγεί μια κυβέρνηση αρχίζουν από την επομένη μέρα όλα τα πολιτικά κόμματα και μιλάνε για εκλογές. Η κάλπη δείχνει πάντα τι θέλει, κατά πλειοψηφία, ένας λαός. Σωστό, λάθος, αυτό είναι που θέλει ο λαός» υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε: «Πρέπει, λοιπόν, η κάθε κυβέρνηση να έχει κάποιο χρόνο. Εγώ πιστεύω πρέπει να έχει την τετραετία. Το έλεγα πάντα αυτό το πράγμα, δεν το λέω τώρα και θεωρηθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να μείνει μια τετραετία. Πρέπει να μείνει μια τετραετία να ξεδιπλώσει ένα πρόγραμμα. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες. Εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, πάει σε εκλογές. Η συνεχής επίκληση εκλογών δεν δημιουργεί το πλαίσιο εκείνο, το οποίο χρειάζεται. Οι εκλογές είναι απαραίτητες στη δημοκρατία, αλλά όχι κάθε τρεις και μία».
Σχετικά με την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς παρατήρησε πως «είναι κατ΄ αρχάς θετικό το ότι ξεπεράστηκε το αγκομαχητό» για το αν και πότε θα κλείσει η αξιολόγηση και επισήμανε ότι τώρα πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνουν επενδύσεις στη χώρα.
Ο κ. Αντώναρος είπε ότι θα παραστεί στην εκδήλωση που θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη (συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ) για την παρουσίαση έκδοσης σχετικά με την ελληνική οικονομία στην περίοδο 2000-2015, στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι δεν υπάρχει διαπάλη Μητσοτακικών-Καραμανλικών στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. «Ο Κώστας Καραμανλής είναι στρατηγός της παράταξης. Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός, είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ, αλλά τον διακρίνει μια κομματική αφοσίωση» δήλωσε ο κ. Αντώναρος.
Για τον εαυτό του ο κ. Αντώναρος είπε ότι στηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει στην κάλπη αυτό για το οποίο εξελέγη.
Πηγή: ΑΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget