Saturday, May 13, 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ. Εκτροχιάστηκε τραίνο έξω από τη Θεσσαλονίκη

Εκτροχιάστηκε στις 9.40 το βράδυ επιβατική αμαξοστοιχία intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, κοντά στο Σιδηροδρομικό σταθμό Αδένδρου.
Στο σημείο κατευθύνονται εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής, με 25 άνδρες, αλλά και οχήματα του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για την αμαξοστοιχία με τον αριθμό 58 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε από την Αθήνα στις 16:18.
Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει αυτή την ώρα στις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Αντίθετα πληροφορίες από το χωριό Άδενδρο μιλούν για σύγκρουση με τοίχο σπιτιού τον οποίο διαπέρασε.Η μηχανή του τραίνου βρέθηκε κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι.
Το πρόβλημα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντοπίζεται στα δύο πρώτα βαγόνια.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η μηχανή και το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, διέσχισε σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές και το οποίο κατοικείται.
Στο τραίνο επέβαιναν περισσότεροι από 100 επιβάτες και πληροφορίες για εγκλωβισμένους τους οποίους προσπαθούν να απεγκλωβίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και κάτοικοι του χωριού. Οι πρώτες εικόνες που μεταδίδονται δείχνουν το τραίνο να έχει πλαγιάσει εντελώς με τα τζάμια σπασμένα.
Το τραίνο σε λίγη ώρα θα προσέγγιζε στο σταθμό της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτοι τραυματίες απεγκλωβίστηκαν ήδη και μεταφέρονται στα νοσοκομεία της πόλης οι σοβαρά τραυματισμένοι.
Όπως αναφέρει το thestival.gr, o ένας εκ των δύο σοβαρά τραυματιών είναι διασωληνωμένος και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ ορισμένοι από τους επιβάτες που τραυματίστηκαν πιο ελαφρά θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.


Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτροχιάστηκε στα 200 μέτρα πριν το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άδενδρου, περιοχή έξω από την Θεσσαλονίκη επέβαιναν περίπου 100 άτομα.Το πρόβλημα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντοπίζεται στα δύο πρώτα βαγόνια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η μηχανή και το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, διέσχισε σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές και το οποίο κατοικείται.


No comments:

Post a Comment

wibiya widget