Thursday, May 11, 2017

Η Τουρκία έκανε την πρώτη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς -βίντεο


Η τουρκική κυβέρνηση εξαπέλυσε τον πύραυλο Bora ο οποίος διαθέτει βεληνεκές 280 χιλιομέτρων και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης και αυτοματισμού.
Την αποκάλυψη έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, μιλώντας στο τουρκικό φιλο-κυβερνητικό κανάλι AHaber.
Οπως είπε, η δοκιμή στέφτηκε με επιτυχία καθώς ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Σινώπη και έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα.
«Πλέον η Τουρκία κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για να κατασκευάσουμε ακόμη καλύτερους. Αυτή τη στιγμή οι ρίψεις συνεχίζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Η δοκιμή έρχεται σε μια στιγμή έντονης 
αμηχανίας για την Τουρκία δύο ημέρες 
μετά την απόφαση του αμερικανού προ
έδρου να εξοπλίσει με σύγχρονα όπλα 
τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις που 
πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Συρία,
 αλλά και το μήνυμα αποφασιστικότητας
 των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων 
απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις,
 από τα χείλη του αρχηγού του γενικού
 Επιτελείου Εθνικής Αμυνας  Βαγγέλη 
Αποστολάκη. 












Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των εργασιών της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, στην Αθήνα
παρόντων των Στρατιωτικών Επιτροπών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ο Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, δήλωσε ότι  η Ελλάδα δεν θα μείνει αδρανής σε οποιαδήποτε ενέργεια επιχειρήσει η Τουρκία. Απαντώντας, ο τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τις θέσεις της Τουρκίας και δήλωσε διπλωματικά ότι οι δύο χώρες μπορούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.

Αρχισαν πάλι οι αερομαχίες στο Αιγαίο

Παράλληλα η Τουρκία προχώρησε σε ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των προκλήσεών της στο Αιγαίο, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της 11ης Διαβαλκανικής Σύσκεψης των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, με μια από τις προκλητικές ενέργειές της να εξελίσσεται σε εικονική αερομαχία (εμπλοκή).
Πιο συγκεκριμένα, δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 μπήκαν σε σχηματικό στον ελληνικό εναέριο χώρο και τέσσερα άλλα έκαναν μεμονωμένες εισόδους. Τρία από αυτά ήταν κατασκοπευτικά τύπου CN-235 και το ένα ήταν ελικόπτερο.

Τα δύο μαχητικά ήταν οπλισμένα και σε μία περίπτωση ενεπλάκησαν με τα ελληνικά αεροσκάφη που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν. Οι 34 από τις 40 παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη, οι τρεις από το ελικόπτερο και οι άλλες τρεις από τα μαχητικά F-16.
Εκτός των παραβιάσεων, καταγράφηκαν και 7 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Οι παραβιάσεις έγιναν σε περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες από ελληνικά μαχητικά.
Thetoc.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget