Friday, May 19, 2017

ΚΥΠΡΟΣ.Τα 3 αμαρτωλά κόμματα εξουσίας ερίζουν πάνω απο το πτώμα της Λαικής

Γράφει ο
 Όμηρος Αλεξάνδρου




‘’ΟΙ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ’’ Είπε και λάλησε σήμερα ο Νικολάκης του Τάσου.

Και μια περί Λαϊκής ο λόγος Νικολάκη μας, που πάνε οι ευθύνες του μπαμπά και του δικηγορικού σας γραφείου στο θέμα αυτό; …….Ποίος είναι ο ηθικός αυτουργός της πτώχευσης της Λαϊκής και κατ’ επέκταση της Κυπριακής οικονομίας;

Όταν ο μπαμπάς του Νικολάκη, Τάσος Παπαδόπουλος μαζί με τον επιστήθιο φίλο του πρώην  πρόεδρο της πτωχεύσασας  Λαϊκής Κίκη Λαζαρίδη, βοηθούσε μέσω 8 υπεράκτιων εταιρειών που ίδρυσε το γραφείο του Τάσου, το καθεστώς Μιλόσεβιτς να κατακλέψει τα χρήματα του Γιουγκοσλαβικού Λαού και να τα μεταφέρει στην Κύπρο, έγινε κάτι που ελάχιστοι το γνωρίζουν:

Πρώην σημαίνον στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας μου εκμυστηρεύτηκε το πιο κάτω περιστατικό:

--Ο μεγαλύτερος μέτοχος τότε της Λαϊκής Τράπεζας (24.4%) ήταν η HSBC, ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς κολοσσούς της υφηλίου. Το αφεντικό της HSBC, βλέποντας τα παρατράγουδα με το ξέπλυμα δισεκατομυρίων δολαρίων του Μιλόσεβιτς με επίκεντρο την Λαϊκή και την Κύπρο, πήρε το προσωπικό του jet αεροπλάνο και ήρθε στην Κύπρο και συνάντησε τον πρώην Πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο και τον Κίκη Λαζαρίδη. Στην συνάντηση ζήτησε από τους δύο επιστήθιους φίλους, που μόνο το κρεβάτι τους χώριζε, 2 απλά πράγματα:

1.      Να σταματήσει το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος του Μιλόσεβιτς μέσω των 8 υπεράκτιων εταιρειών που ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο του Τάσου και οι οποίες είχαν λογαριασμούς με την Λαϊκή, όπου κατατίθοντο τα δις που μεταφέροντο από την Γιουγκοσλαβία μέσα σε σακούλες.
2.      Να μεσολαβήσουν στον έτερο της παρέας, Διοικητή της Κεντρικής τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου ούτως ώστε η HSBC να αυξήσει το ποσοστό της στην Λαϊκή, να την ελέγξει, να την εκσυγχρονίσει και να την καταστήσει τράπεζα διεθνούς εμβέλειας, γεγονός  που αναμφίβολα θα βοηθούσε τα μέγιστα την Κυπριακή οικονομία.

Οι δύο επιστήθιοι φίλοι όμως, προκειμένου να μην βγουν στην επιφάνεια οι βρωμιές τους είπαν ένα ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ. Η απάντηση τότε του αφεντικού της HSBC ήταν προφανής και αναμενόμενη: ‘’Αφού επιμένετε η Λαϊκή Τράπεζα να είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλυντήρια παγκοσμίως, από αύριο κιόλας θα ψάξω αγοραστή του ποσοστού που κατέχει η HSBC στην Λαϊκή’’Εκεί λοιπόν καραδοκούσε το μετέπειτα αφεντικό της Λαϊκής Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος ενεργώντας σε συνεννόηση με το Επενδυτικό Ταμείο ‘’ TOSCA FUND’’ του Ντουμπάι, άρπαξε το ποσοστό τηςHSBC και μέσω νέων εκδόσεων και άλλων ενεργειών κατάφερε να ελέγξει την Λαϊκή, την οποία στην συνέχεια οδήγησε σε πτώχευση, πτώχευση η οποία ήταν μία από τις κύριες αιτίες της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας. Είναι φυσικά σε όλους  γνωστός ο μετέπειτα ρόλος του νέου αφεντικού της Τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλου με την χρηματοδότηση του ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ μέσω της Focus. Λόγω της υπέρμετρης επιπολαιότητας του ο Νικολάκης του Τάσου δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η Λαϊκή δεν προσφέρεται για προεκλογικό παιχνίδι με τα άλλα δύο κόμματα της αμαρτίας.

Φυσικά θα πρέπει εδώ να αναφέρω ότι ξέπλυμα γινόταν και σε πολλές άλλες χώρες και ότι η HSBC πιθανόν να μην ήταν και η καθαρότερη τράπεζα στο θέμα αυτό. Κάποιοι όμως που έπαιξαν, για το δικό τους συμφέρον, σε αυτό το ταμπλό θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η μικρή Κύπρος με τους πολλούς εχθρούς, θα μπορούσε εύκολα να στοχοποιηθεί όπως και έγινε με το μετέπειτα κούρεμα και την κατάρρευση της οικονομίας

Συνεπώς, επιπόλαιε, Ομοσπονδιακέ και Μνημονιακέ Νικολάκη του Τάσου, που σήμερα σκορπάς αφειδώς το χρήμα της οικογενείας και του Μιλόσεβιτς για να γίνεις Πρόεδρος, πριν πιάσεις το θέμα της Λαϊκής στο στόμα σου να είσαι πιο προσεκτικός γιατί η οργή μας για τον ρόλο της οικογένειας σου και των ομοίων σας στη σημερινή μας κατάντια μεγαλώνει.

Όμηρος Αλεξάνδρου

No comments:

Post a Comment

wibiya widget