Tuesday, May 9, 2017

Εντυπωσιακή παρέλαση στη Μόσχα – Πούτιν: Η Ρωσία μπορεί να αφανίσει όποιον της επιτεθεί (φωτο+βίντεο)


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα Τρίτη, τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί, προκειμένου να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, διαβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία μπορεί να αφανίσει όποιον κι αν της επιτεθεί, με την ευκαιρία της 72ης επετείου από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Ρωσία γιόρτασε την Ημέρα της Νίκης που σηματοδοτεί την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας το 1945 με στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία.


«Τα μαθήματα του πολέμου μάς υποχρεώνουν να παραμείνουμε σε επιφυλακή και οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας είναι ικανές να αποκρούσουν κάθε ενδεχόμενη επίθεση», δήλωσε ο Πούτιν.
«Η τρέχουσα κατάσταση μάς υποχρεώνει να αυξήσουμε την αμυντική ικανότητά μας, αλλά για να διεξαγάγουμε μια αποτελεσματική μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, του εξτρεμισμού, του νεοναζισμού και άλλων απειλών, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ολόκληρη η διεθνής κοινότητα», πρόσθεσε.
Η Ρωσία είναι «ανοικτή σε μια τέτοια συνεργασία», επέμεινε ο Πούτιν, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η Μόσχα θα είναι «πάντα στο πλευρό των δυνάμεων της ειρήνης και εκείνων που επιλέγουν τον δρόμο μιας συνεργασίας ίσου προς ίσον».
Η ΕΣΣΔ, της οποίας η Ρωσία είναι κληρονόμος, έχασε σχεδόν 27 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η νίκη του 1945 έχει αναχθεί σε ιδρυτικό μύθο του ρωσικού πατριωτισμού και μεγαλείου.








No comments:

Post a Comment

wibiya widget