Friday, May 12, 2017

"Κουμπουριές" έξω από το Εφετείο Αθηνών -"για να φοβηθούν τα λαμόγια" απο συγγενή του Μάριου Παπαγεωργίου, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες


Σοκ στο εφετείο από πυρά που εξαπέλυσε διάδικος, ο οποίος σε ένταση πυροβόλησε στον αέρα την ώρα που έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτική κάμερα, σχετικά με τη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, πριν από πέντε χρόνια στο Φάληρο το πτώμα του οποίου δεν έχει ακόμα βρεθεί.
Είχε προηγηθεί η παράκληση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου η οποία κλαίγοντας ζήτησε βοήθεια για να βρεθεί το παιδί της . «Παρακαλώ όποιον ξέρει να μας πει που βρίσκεται το πτώμα του παιδιού μου, τίποτα άλλο», είπε.
Στη συνέχεια τις τηλεοπτικές κάμερες πλησίασε ο ξάδελφος της, ο οποίος βρισκόταν μαζί με συγγενείς και φίλους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, κρατώντας φωτογραφίες του Μάριου και πανό στα οποία έγραφαν «δολοφόνοι πού έχετε πετάξει το Μάριο». Ο άνδρας στάθηκε μπροστά στα μικρόφωνα και αφού δήλωσε «αισθάνομαι ότι θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε (σ.σ. τον Μάριο Παπαγεωργίου) γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια», έβγαλε ένα όπλο το σήκωσε ψηλά και το άδειασε πυροβολώντας στον αέρα. Ακολούθησε πανικός καθώς κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Ο άνδρας επιχείρησε να φύγει σαν κύριος αλλά τον δρόμο του έκοψαν αστυνομικοί. Ακολούθησε η κινηματογραφική σύλληψη του δράστη εν μέσω διαμαρτυριών συγγενών και φίλων του που έσπευσαν για να του συμπαρασταθούν.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών βρίσκεται σε επαφή με την αστυνομία. Αναμένει τις καταθέσεις που θα ληφθούν, τόσο από τον δράστη, όσο και από άλλα πρόσωπα, για να διαπιστωθεί εάν ο άνδρας βρισκόταν μέσα  στο κτίριο του Εφετείου και σε καταφατική περίπτωση, εάν κατάφερε να μπει μέσα στα δικαστήρια με ένα όπλο. 
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δοθεί εντολή για έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους που γίνονται κατά την είσοδο των πολιτών.
Το video του Skai.gr αποτύπωσε την στιγμή των πυροβολισμών
Το χρονικό της υπόθεσης και η εκδίκαση
Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου 2018 λόγω κολλήματος της υπεράσπισης. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή «πληγή» για τη μητέρα του 26χρονου, καθώς το πτώμα του δεν έχει βρεθεί πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία.
Βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση φέρεται ένας 73χρονος φίλος της οικογένειας Παπαγεωργίου ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης, ενώ κάθειρξη 18 ετών έχει επιβληθεί στη σύζυγό του.
Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος, που σύμφωνα με την κατηγορία έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου και της ζητούσε λύτρα. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν, πρωτόδικα, και σε τέσσερα ακόμη άτομα.
 SKAI.gr -KΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget