Thursday, May 11, 2017

Ο Τζήμερος γρονθοκόπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού του ΚΚΕ!

Πρωτοφανής επίθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής


Θύελλα αντιδράσεων και ομόθυμη καταδίκη της βιαιοπραγίας- Τζήμερος: Δεν χτύπησα κανέναν, με χτύπησαν - Μπαλού: Με χτύπησε και μία και δύο φορές

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το πρωτοφανές επεισόδιο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ο περιφερειακός σύμβουλος Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, επίσης περιφερειακή σύμβουλο με το συνδυασμό του ΚΚΕ.

Αρχικά, ο Τζήμερος -που αποβλήθηκε εξαιτίας της συμπεριφοράς του από το Περιφερειακό Συμβούλιο- έσκισε αφίσες του ΚΚΕ και όταν η κ.Μπαλού αντέδρασε εκείνος βιαιοπράγησε σε βάρος της. Απολύτως καταδικαστέα χαρακτήρισε σε δήλωσή της την επίθεση σε βάρος της κυρίας Μπαλού η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει  «την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου». Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «ο κ.Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος».

Μιλώντας  στον ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Θάνος Τζήμερος επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση και να εμφανίσει εαυτόν ως θύμα, αντί θύτη, υποστηρίζοντας ότι δεν χτύπησε την κ.Μπαλού, αντίθετα με την κίνησή του να σκίσει τις αφίσες, «υπερασπίστηκε» το χώρο της συνεδρίασης ως ακομμάτιστο.
Η κ.Μπαλού από την πλευρά της, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤΕΝΝΑ χαρακτήρισε «υστερικό φασιστοειδές» τον Θ. Τζήμερο και επιβεβαίωσε την επίθεση που δέχθηκε.

Η επίθεση σε βάρος της κυρίας Μπαλού έγινε στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδριάσεων και η εξέλιξή του επεισοδίου που διαδραματίστηκε μέσα στην αίθουσα καταγράφηκε στο βίντεο που δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα. Σ' αυτό εμφανίζεται ο κ.Τζήμερος να σκίζει αφίσα του ΚΚΕ για την απεργία της 17ης Μαϊου.

Την επίθεση σε βάρος της Αλεξάνδρας Μπαλού δημοσιοποίησε και κατήγγειλε με ανάρτησή του στο twitter ο αντιπεριφερειάρχης  
Γιώργος Καραμέρος. 

Σύμφωνα με το tweet, ο Θάνος Τζήμερος έσκισε αφίσες που βρίσκονταν στην αίθουσα και στη συνέχεια γρονθοκόπησε την περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού.

Δείτε το tweet



Λίγο αργότερα έγινε γνωστό, πάλι με tweet του κ. Καραμέρου, ότι ο Θάνος Τζήμερος, μετά την πράξη του, αποβλήθηκε από το Συμβούλιο.



Λίγη ώρα αργότερα, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο.

Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε
».

Δήλωση της Ρένας Δούρου

«Η επίθεση του περιφερειακού συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για την επίθεση που κατήγγειλε η περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής, Αλ. Μπαλού σε βάρος της, από τον Θ. Τζήμερο.

Στη δήλωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ειδικότερα ότι «ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας… Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής, Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του».

«Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ως «αυτονόητη» την «απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών».

Τζήμερος: Δεν χτύπησα και δεν χαστούκισα κανέναν, με χτύπησαν

Μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Θάνος Τζήμερος υποστήριξε ουσιαστικά ότι ο ίδιος είναι το θύμα και όχι ο θύτης. «Δεν χτύπησα και δεν χαστούκισα κανέναν.  Στο ΚΚΕ είναι και τραμπούκοι και συκοφάντες. Είναι επικίνδυνο να ζεις σε μια σοβιετοκρατούμενη χώρα» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι «το μόνο που έκανα ήταν να αντισταθώ στους προπηλακισμούς τους». Ο  Θ. Τζήμερος είπε ακόμα ότι μαζί με την κυρία Μπαλού ήταν πολλά στελέχη του ΚΚΕ τα οποία κινήθηκαν εναντίον του και πρόσθεσε ότι αν βρεθεί και προβληθεί το video θα γίνει αντιληπτό από όλους ότι ο ίδιος δεν επιτέθηκε σε βάρος της κυρίας Μπαλού.

Αλεξάνδρα Μπαλού: Είναι υστερικό φασιστοειδές
Το στέλεχος του ΚΚΕ σε δηλώσεις που έκανε επίσης στον ΑΝΤΕΝΝΑ χαρακτήρισε «υστερικό φασιστοειδές» τον Τζήμερο, επέμεινε ότι την χτύπησε και μια και δυο φορές και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της κίνησης «Δημιουργία Ξανά» έσκισε τις αφίσες των εργαζομένων γιατί είναι εχθρός τους.
ΠρώτοΘΕΜΑ.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget