Sunday, May 21, 2017

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά η Φενέρ: Νίκησε 80-64 τον κουρασμένο Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στον τελικό της Euroleague - Έχασε με 80-64 και η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε το πρώτο της final 4 στην Κωνσταντινούπολη

Εξαιρετικά άστοχοι από την περιφέρεια οι «ερυθρόλευκοι», είδαν Σπανούλη και Πρίντεζη να κινούνται σε... ρηχά νερά και υπέκυψαν στην ανωτερότητα των παικτών του Ομπράντοβιτς

Το ήθελε, πάλεψε για 25 λεπτά παίζοντας ουσιαστικά μέσα στην έδρα της Φενέρ, αλλά στο τέλος ο ηρωικός Ολυμπιακός υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της αντιπάλου του που έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ.

Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν επί της ουσίας το κακό τους ξεκίνημα, καθώς λίγο μετά το μοναδικό τους προβάδισμα στο παιχνίδι (5-6 με τρεις βολές του Σπανούλή) δέχθηκαν το πρώτο μεγάλο σερί, με την Φενέρ να παίρνει 12 πόντους από τον απίθανο Κάλινιτις.

Ο Σέρβος ουσιαστικά μετέτρεψε μόνος του το σκορ σε 13-6 για να κλείσει η πρώτη περίοδος με την Φενέρ στο +8 (26-18). Κι αυτό ήταν το πρώτο καμπάνακι καθώς 26 πόντοι ήταν απαγορευτικοί για τους ερυθρόλευκους, με την κατάσταση να βελτιώνεται όταν μπήκαν στο παρκέ οι… εφεδρείες.

Ο Σφαιρόπουλος στα πρώτα λεπτά της β’ περιόδου άλλαξε πεντάδα και πήρε τρομερές βοήθειες από Μιλουτίνοφ, Γουότερς, Αγραβάνη, οι οποίοι έριξαν τη διαφορά στους 4 (29-25), ωστόσο κάποιες αμυντικές αδράνειες επέτρεψαν στον Μπογκντάνοβιτς να στείλει τη διαφορά στο +9 (34-25).

Ευτυχώς όμως το μεγάλο τρίποντο του Μάντζαρη και το καλάθι του Μπιρτς σε νεκρό χρόνο έριξαν τη διαφορά στο 39-34 με τη λήξη του ημιχρόνου κρατώντας ανοικτά τα πάντα στον μεγάλο τελικό.

Ο Ολυμπιακός είχε μείνει ζωντανός κι ας είχε πάρει πολύ μικρή βοήθεια στην επίθεση από τους Σπανούλη (6π.), Πρίντεζη (3π.) κι όταν το σκορ έγινε 44-40 στο 23’ με νέο τρίποντο του Μάντζαρη όλοι πίστεψαν ότι ήρθε η ανατροπή, ωστόσο το κομβικό σημείο ήταν λίγο αργότερα…

Με το σκορ στο 46-42 η Φενέρ έτρεξε ένα σερί 11-2 (57-44), καθώς ούτε ο Σπανούλης, ούτε ο Πρίντεζης (συνολικά 5/20 σουτ και οι δύο) μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση με την τελευταία ελπίδα να χάνεται στο 60-50. Εκεί στις αρχές του δ’ δεκαλέπτου ο Ντατόμε με τρίποντο-μαχαιριά έστειλε τη διαφορά και πάλι στο +13. 

Εκεί ο Ολυμπιακός λύγισε ψυχολογικά, το σκορ πήγε στο 68-50 και παρόλο που απέμεναν 8 λεπτά οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τις σωματικές και τις ψυχικές δυνάμεις για μια νέα επική επιστροφή και το μόνο που απέμενε ήταν να μάθουμε το τελικό σκορ με την Φενέρ να γράφει ιστορία επικρατώντας με 80-64.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ .ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με γκολάρα... αλά Ιμπραΐμοβιτς ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο



Με γκολάρα του Λάζαρου, 1-0 η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό



ΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ πατηστε πανω στην 3η σειρά





























ProtoTHEMA

No comments:

Post a Comment

wibiya widget