Tuesday, May 9, 2017

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ.Δεν ήταν γιορτή, αλλά πανηγύρι των τρελών.


Οσοι προέβλεπαν ότι ο τελικός Κυπέλλου, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό, θα επισκιαζόταν από περιστατικά βίας, δικαιώθηκαν.
Τα μέτρα, στο «ακατάλληλο», όπως αποδείχθηκε, Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν λειτούργησαν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις οπαδών στις εξέδρες ακόμα και με μαχαίρια.
Οσον αφορά τους δύο φιναλίστ, επειδή το κύριο μέρος των επεισοδίων φέρεται να έγινε πριν από την άφιξη των αποστολών τους στο γήπεδο, που αποτελεί προϋπόθεση της «αντικειμενικής ευθύνης», το κατηγορητήριο που θα συνταχθεί εναντίον τους θα διαφωτίσει την κατάσταση. Αν οι δύο ΠΑΕ κατηγορηθούν για «εκτεταμένα επεισόδια» κινδυνεύουν με αποκλεισμό της έδρας τους για δύο ή τρεις αγωνιστικές, ενώ αν κατηγορηθούν για επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου τότε ο κανονισμός προβλέπει αφαίρεση βαθμών.
Η επομένη του τελικού βρήκε την ΕΠΟ να ρίχνει τις ευθύνες στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για την επιλογή του Πανθεσσαλικού, στο οποίο οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στις 300.000 ευρώ. Τέσσερις εξ αυτών που τραυματίστηκαν στα επεισόδια εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Βόλου. Δύο τραυματίες φέρουν στον θώρακα τραύματα που προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο και ένας άλλος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Συνολικά, στο νοσοκομείο Βόλου διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ το Σάββατο 12 τραυματίες, ενώ αρκετές δεκάδες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ πλησίον του γηπέδου.
Ανακοίνωση για τα συμβάντα του περασμένου Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο εξέδωσε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει: «Για ακόμη μία φορά γίναμε θεατές σε θέατρο του παραλόγου. Η Πολιτεία αποφάσισε τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Ελλάδος στον Βόλο, διαφημίζοντας ένα παιχνίδι-γιορτή.
Τελικά δεν ήταν γιορτή, αλλά το πανηγύρι των τρελών. Ενα γήπεδο ακατάλληλο, μία διοργάνωση στο πόδι, με μόνο γνώμονα πώς θα ικανοποιηθούν οι οργανωμένοι στρατοί. Το μάρμαρο και πάλι πληρώνουν οι εργαζόμενοι αστυνομικοί και οι φιλήσυχοι συμπολίτες μας».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget