Saturday, July 1, 2017

Θρήνος για την 62χρονη καθαρίστρια: Ήταν μητέρα 4 παιδιών και πήγαινε για διπλοβάρδια

Τι καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο την 62χρονη - Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, το ένα εκ των οποίων ΑΜΕΑ


Μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα εκ των οποίων ΑΜΕΑ) ήταν η 62χρονη Ντανιέλα Πρελορέντζου, εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου, που άφησε την τελευταία της πνοή εν ώρα εργασίας, το βράδυ της Παρασκευής. 

Όλα έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, η 62χρονη είχε φτάσει στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου, για να αναλάβει βάρδια. Τότε ήταν που ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος και αδιαθεσία. Αμέσως, δίπλα της έτρεξαν οι συνάδελφοί της. Της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν ασθενοφόρο.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου της, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ανακοπή καρδιάς.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκο Τράκα, ο οποίος επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός και δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ήταν εν ώρα υπηρεσίας και έπαθε ανακοπή. Για άλλη μία φορά, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θρηνούν έναν εργαζόμενο, χωρίς είδη ατομικής προστασίας, χωρίς εμβολιασμούς, βγήκαν ξανά όσοι έχουν καθήκον να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και έχουμε άλλο έναν θάνατο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει».

Μια άλλη διάσταση, ωστόσο, στην τραγωδία, δίνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου, επειδή «έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών».
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της συνάδελφου που κόπηκε το νήμα της ζωής της την ώρα που προετοιμαζόταν να ανέβει στο απορριμματοροφόρο ενώ είχε εκτελέσει τη βάρδια της το πρωί. Άλλο ένα θύμα έρχεται να προστεθεί στο μαύρο κατάλογο. Η συναδέλφισσα έπεσε  θύμα της εντατικοποίησης, της δουλείας σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας. 

Η συγκεκριμένη ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ) , αγωνίστρια της ζωής, αντιπάλευε τις πολιτικές που της στερούσαν το δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια. 

Η Διοίκηση του Δήμου φέρει βαρύτατες ευθύνες καταρχήν γιατί έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών. Όλο το προηγούμενο διάστημα επικαλούταν την ασφάλεια και τη υγεία των πολιτών και την ίδια στιγμή έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια την ασφάλεια των εργαζομένων.

Συνάδελφοι η επίθεση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Σκοπός και στόχος τους είναι η υλοποίηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η ικανοποίηση των απαιτήσεων των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν να καταργήσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει προκειμένου να εξασφαλίσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη έχουν αποφασίσει και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πάνε στη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι εμείς θα πεθάνουμε στα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια μας. Η υγεία και η ασφάλεια μας αφορά όλους. 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει για ακόμα μια φορά τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου.

Επιβεβαιώνει τη διπλοβάρδια ο Δήμος Ζωγράφου

Ακολούθησε ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου, η οποία επιβεβαιώνει ουσιαστικά το γεγονός ότι η άτυχη γυναίκα εργάστηκε διπλοβάρδια μέσα σε ένα 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εξηνταδυάχρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου.

Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29/06, η συγκεκριμένη υπάλληλος δούλεψε για πρώτη φορά την Παρασκευή 30/06, στις 6.30 π.μ μέχρι τις 9.30 π.μ συλλέγοντας τα σκουπίδια από τα καλαθάκια της λεωφόρου Παπάγου και η επόμενη βάρδια της ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στις 12.00 μ.μ, προσήλθε στην εργασία της. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο πλευρό της βρίσκονταν συνεχώς η δήμαρχος και οι συνάδελφοι της.

Θα γίνει νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Η διοίκηση του Δήμου θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας»

No comments:

Post a Comment

wibiya widget