Thursday, July 13, 2017

Europa League: Πανιώνιος, Ιστορικός και Ευρωπαίος -Νίκη (2-0) επί της Γκόριτσα [βίντεο]


Το πρώτο μεγάλο βήμα έκανε ο Πανιώνιος για να περάσει στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, κερδίζοντας την Γκόριτσα με 2-0 στην Νέα Σμύρνη.
Οι «κυανέρυθροι» μπροστά σε περίπου 6.000 οπαδούς τους με πρωταγωνιστή τον Σαμέλ Γεσίλ... καθάρισαν την νίκη και όπως όλα δείχνουν και την πρόκριση, αφού πάνε με πολύ σημαντικό προβάδισμα στην ρεβάνς της Σλοβενίας την Πέμπτη 20 Ιουλίου.
Εντυπωσιακή επιστροφή του Πανιωνίου στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις
 μετά από 9 χρόνια. Οι κυανέρυθροι έβαλαν τις βάσεις πρόκρισης από το β γύρο του Europa League, κερδίζοντας τη Σλοβένικη Γκόριτσα με 2-0. Πρωταγωνιστής του ματς ο Σαμέντ Γιεσίλ με δύο γκολ.

Διαβάστε επίσης

Το ξεκίνημα του "ιστορικού" ήταν ιδανικό απέναντι στη Σλοβένικη ομάδα, ανοίγοντας το σκορ στο 12ο λεπτό με ωραία κάθετη του Κόρμπου και τελείωμα του Γιεσίλ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής για το 1-0.
1yesil1 0
(Ο Γιεσίλ προλαβαίνει τους αμυντικούς και ανοίγει το σκορ για τον Πανιώνιο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο Γερμανός επιθετικός με Τουρκικές ρίζες ήταν διαρκής κίνδυνος στις γρήγορες αντεπιθέσεις του Πανιωνίου και είχε εξαιρετική συνεργασία με το Λάμπρου, που δημιουργούσε από τα δεξιά. Μέχρι να τελειώσει το ημίχρονο, ο γκολκίπερ Σόρτσαν των φιλοξενούμενων έκανε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις, με κορυφαία στιγμή το τετ α τετ στο 36 με το Μασούρα, κρατώντας στο σκορ στο 1-0.
1masourasefk
(Η σπουδαία ευκαιρία του Μασούρα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
Λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια, ο Γιεσίλ πήρε και την κόκκινη κάρτα του στόπερ Κάβτσιτς, δίνοντας αριθμητική υπεροχή στους κυανέρυθρους.
1kokini karta
(Η αποβολή του Σλοβένου αμυντικού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Με τη σέντρα του β μέρους, μια ακόμη εξαιρετική κίνηση του Γιεσίλ και κάθετη από το Μασούρα έφερε το 2-0 στο 47, που δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον Πανιώνιο, ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη εβδομάδα.
4181725
(Το τελείωμα του Γιεσίλ για το 2-0 του Πανιωνίου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Πανιώνιος κατέβασε κάπως ρυθμό, αφού δεν είναι ακόμη έτοιμος και δεν έλειψαν κάποια λάθη στην άμυνα του. Ευτυχώς για τον Πανιώνιο, το γκολ που πέτυχε η Γκόριτσα στο 59 ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.
Σε δύο ακόμη περιπτώσεις (φάουλ του Μασούρα και ωραία ατομική προσπάθεια του Γιεσίλ) οι κυανέρυθροι θα μπορούσαν να σημειώσουν και 3ο γκολ μέχει το 70, και πάλι όμως ο γκολκίπερ της Γκόριτσα έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά. Στο τελευταίο 20λεπτο ο προπονητής του Πανιωνίου Μιχάλης Γηργορίου προτίμησε να προστατεύσει κυρίως το σκορ, που συνήθως δίνει πρόκριση στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
4181735
(Πολλά χειροκροτήματα για την εμφάνιση και τη νίκη του Πανιωνίου επί της Γκόριτσα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
Η 11άδα του Πανιωνίου (Γρηγορίου) 4-2-3-1: Κότνικ / Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζησαφί / Κόρμπος, Σαββίδης / Λάμπρου (91 Σαραμαντάς), Μασούντ (78 Ντουρμισάι), Μασούρας / Γιεσίλ (83 Ταπόκο)
Περισσότεροι από 5 χιλιάδες φίλοι του "ιστορικού" βρέθηκαν στην ανακαινισμένη Νέα Σμύρνη, παρά τη ζέστη στο λεκανοπέδιο.
4181650
("Καύσωνας" και στις κερκίδες της Νέας Σμύρνης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ώρα κλήρωσης

Το ζευγάρι του Πανιωνίου με την Γκόριτσα θα μπει κανονικά στην αυριανή κλήρωση (14.00) του γ γύρου του Europa League, όπου θα μάθουν τους αντιπάλους τους και οι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.
CNN.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget