Thursday, July 6, 2017

Λάρισα: Προβληματίζει η συμπεριφορά του παιδιού που βρέθηκε μόνο και αβοήθητο σε δρόμο!


Παιδοψυχολόγοι και γιατροί προσπαθούν να βοηθήσουν το μικρό αγοράκι

 που βρέθηκε μόνο σε δρόμο της Λάρισας. Η συμπεριφορά του αξιολογείται...







Δεν μιλά σε κανέναν και δεν ανταποκρίνεται σε όσους του απευθύνονται το μικρό αγοράκι, ηλικίας περίπου ενάμιση έτους, που εγκαταλείφθηκε, όπως όλα δείχνουν, από την οικογένειά του στον Άγιο Αχίλλειο, στην Λάρισα. Ο μικρός είναι σε καλή κατάσταση και φορά καθαρά ρούχα. Οι πληροφορίες λένε πως το γεγονός πως δεν ανταποκρίνεται μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι πολύ μικρό ή στο ότι δεν κατανοεί τη γλώσσα ή ακόμη και στη συναισθηματική του κατάσταση. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση από το πρωί της Τετάρτης, που εντοπίστηκε το παιδί με σκοπό να βρουν την οικογένειά  του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εισαγγελική παρέμβαση το παιδί φιλοξενείται σε δομή του Δήμου Λαρισαίων υπό την επίβλεψη κοινωνικής λειτουργού του Δήμου.


ΦΩΤΟ από onlarissa.grΦΩΤΟ από onlarissa.gr

Μιλώντας το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων κ. Δεληγιάννης, εξήγησε πως «Το παιδί βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον υπό την επίβλεψη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Λαρισαίων. Είναι καλά, είναι απόλυτα κοινωνικό, συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τους ανθρώπους που το φροντίζουν». Ο κ. Δεληγιάννης προσθέτει επίσης πως θα ακολουθήσουν κάποια διαδικαστικά όπως για παράδειγμα να εξεταστεί από γιατρούς, ενώ «κοινωνική λειτουργός έχει αναλάβει από εδώ και πέρα τα επόμενα βήματα σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα και την αστυνομία».
Ένα στοιχείο που δυσκολεύει τους αστυνομικούς στο να πιάσουν την άκρη του νήματος είναι το γεγονός πως ο μικρός ήταν περιοποιημένος εμφανισιακά, λεπτομέρεια που διευρύνει τα σενάρια που μπορεί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εγκαταλείφθηκε από κάποιον εσκεμμένα και γιατί;
Υπενθυμίζεται ότι το αγοράκι βρήκαν περαστικοί που αρχικά αναζήτησαν τους γονείς του και στη συνέχεια ενημέρωσαν την αστυνομία. Η αναζήτηση των γονιών του μικρού που λόγω ηλικίας δεν μιλάει και δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, συνεχίζεται.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ:onlarissataxydromos.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget