Sunday, July 16, 2017

SOK!Σενεγάλη: Ποδοπατήθηκαν φίλαθλοι σε γήπεδο. τουλάχιστον οκτώ νεκροί


άσχετο με το θέμα αλλά καλό να το θυμάστε

Ντακάρ
Τουλάχιστον οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε γήπεδο στο Ντακάρ όταν κατέρρευσε φράχτης κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των οπαδών. Το πλήθος πανικοβλήθηκε με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να ποδοπατηθούν, κατά δηλώσεις του υπουργού Αθλητισμού της Σενεγάλης και πληροφορίες που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS.

Πέραν των οκτώ Σενεγαλέζων που έχασαν τη ζωή τους στο στάδιο Ντεμπά Ντιόπ τουλάχιστον 49 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, διευκρίνισε το APS. Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο γήπεδο για να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα και να διακομιστούν σε νοσοκομεία τα θύματα.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι υπήρξαν συμπλοκές και εκτοξεύθηκαν αντικείμενα «στο τέλος των καθυστερήσεων» του αγώνα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων εναντίον μερίδας οπαδών την ώρα που το γήπεδο ήταν ακόμη κατάμεστο, με αποτέλεσμα το πλήθος να καταληφθεί από πανικό.

Μια παρόμοια εκδοχή των γεγονότων έδωσε σε δηλώσεις που έκανε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο υπουργός Αθλητισμού της Σενεγάλης Ματάρ Μπα.

Η Σενεγάλη επικρίθηκε έντονα φέτος για την έλλειψη ασφάλειας σε εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή, ειδικά μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε μια θρησκευτική συγκέντρωση τον Απρίλιο.

Τα πολύνεκρα επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αφρική δεν είναι ασυνήθιστα, καθώς οι κανονισμοί ασφαλείας των αρχών σε πολλές χώρες κρίνονται ανεπαρκείς. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε μια αναμέτρηση στην Ανγκόλα τον Φεβρουάριο, όταν εκατοντάδες οπαδοί μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο
.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

No comments:

Post a Comment

wibiya widget