Tuesday, July 25, 2017

Δίποδο κακοποιουσε σκυλίτσα στη Γλυφαδα


Με ανακοίνωσή του ο ΣΠΑΖ ενημερώνει για τη βάναυση συμπεριφορά ενός ατόμου σε βάρος μια σκυλίτσας και των δύο κουταβιών της στο κέντρο της Γλυφάδας. Μετά από καταγγελία στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα υπήρξε σύλληψη και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΠΑΖ αναφέρει:

«Εδώ και μήνες είχαμε ενημερωθεί για κάποιον που είχε μια σκυλίτσα και ζητούσε χρήματα, υποτίθεται για να τη φροντίσει. Σύχναζε στη Μεταξά. Υπήρχαν πολλές μαρτυρίες ότι είχε γίνει και πολύ βίαιος μαζί της.
Δυστυχώς πριν λίγο καιρό χάθηκε. Είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε κάτι νωρίτερα αλλά γεγονότα και καταστάσεις καθώς και τα συνεχόμενα περιστατικά δεν μας επέτρεψαν. Γύρισε πριν λίγες ημέρες με κουτάβια τα οποία σκόπευε να πουλήσει.
Σήμερα το πρωί, εθελόντριες του ΣΠΑΖ τον βρήκαν να επαιτεί με τη μαμά και δύο κουτάβια. Κλήθηκε το 100 και οδηγήθηκε στο τμήμα όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη εκτροφή και εμπόριο καθώς και για κακοποίηση. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να παραπεμφθεί σε δίκη.
Τα κουτάβια και η μάνα αφαιρέθηκαν παραδόθηκαν στον ΣΠΑΖ. Τα μικρά είναι πολύ υποτονικά και ήσυχα πράγμα το οποίο μας ανησυχεί πολύ. Η μητέρα μάλλον έχει μαστίτιδα καθώς τα στήθη της είναι γεμάτα γάλα και καίνε. Όλα θα πάνε άμεσα στον κτηνίατρο να εξεταστούν.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το πλήρωμα του περιπολικού της άμεσου δράσης, ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τη νομοθεσία καθώς και το Α' ΑΤ Γλυφάδας ακολουθώντας κατά γράμμα τη νομοθεσία φρόντισαν να γίνει η διαδικασία όπως ακριβώς έπρεπε.
Τέλος θα θέλαμε να ζητήσουμε τη βοήθεια και τη συμμετοχή σας σε τέτοια περιστατικά, να μην τα προσπερνατε, μας αφορούν όλους. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε όποιον τολμήσει ειδικά στη Γλυφάδα να νομίσει ότι θα βγάλει χρήματα από τον πόνο τον οποίο ο ίδιος προκαλεί στα ζώα.
Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό σε λίγους μήνες και σύντομα θα ενημερωθείτε και για τρίτο καθώς έχουμε ενημερωθεί και για έναν ακόμα που κυκλοφορεί στη Μεταξά».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget