Sunday, July 2, 2017

ΕΛΛΑΣ. Ζημιές σε σπίτια από φωτιά στην ανατολική Μάνη


Μάχη με τις φλόγες σε αρκετά σημεία της χώρας δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί σπίτια στις περιοχές του Κότρωνα και του Παρασύρου στην ανατολική Μάνη. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν στις δύο περιοχές αργά το βράδυ της Κυριακής. Φωτιά και στην περιοχή Ροβολιάριο Μακρακώμης στη Φθιώτιδα. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαυρομάτι Αλιάρτου.

Η φωτιά στη λακωνική Μάνη είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι της Κυριακής, ωστόσο φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε, καθώς ο αέρας άλλαξε φορά.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, νωρίτερα υπήρχαν μαρτυρίες ότι έχει αρχίσει η εκκένωση του Κότρωνα με καΐκια και άλλα πλωτά μέσα, όμως αργότερα Πυροσβεστική και Λιμενικό ενημέρωσαν πως δεν πραγματοποιηθεί απομάκρυνση κατοίκων, αλλά βρίσκονται σε ετοιμότητα εάν κριθεί απαραίτητο.

Το βράδυ της Κυριακής στην πυρκαγιά στην περιοχή του Κότρωνα επιχειρούσαν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 54 ατόμων, ενώ στην περιοχή του Παρασύρου επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής, στην περιοχή Αγία Ειρήνη στη νοτιοδυτική Κεφαλονιά.

Στο σημείο επιχειρούσαν νωρίτερα επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με είκοσι πέντε πυροσβέστες. Η φωτιά έκαιγε δασική έκταση, ενώ δεν απειλούσε κατοικίες.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε γρήγορα να την περιορίσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων.

Η Αγία Ειρήνη βρίσκεται κοντά σε μερικά από τα πιο τουριστικά μέρη της Κεφαλονιάς, όπως τη Σκάλα, τον Πόρο, αλλά και το χωριό Τζανάτα, στην ενδοχώρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη περιοχή Ροβολιάριο Μακρακώμης στη Φθιώτιδα. Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Μαυρομάτι Αλιάρτου στη Βοιωτία, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ της Κυριακής.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget