Sunday, July 30, 2017

Ο Στίβεν Χόκινγκ προειδοποιεί την ανθρωπότητα όσο αφορά την αναζήτηση της για εξωγήινη ζωή




Ο διάσημος θεωρητικός φυσικός εκφράζει τους φόβους του ως προς την αναζήτηση-επαφή των ανθρώπωνμε εξωγήινη ζωή.
Την ιστορία με τους ιθαγενείς που ήρθαν σε επαφή με τον Κολόμβο, στηρίχθηκε ο Χόκινγκ για να εκφράσει τους φοβους του αναφορικά με την αναζήτηση των ανθρώπων να έρθουν σε επαφή με εγωγηινους. Ο διάσημος φυσικός αναφέρθηκε επίσης στον πλανήτη Gliese 832c για τον οποίο είπε πως «ενδεχομένως έχει εξωγήινη ζωή, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί». «Μια μέρα, θα μπορούσαμε να λάβουμε ένα σήμα από έναν τέτοιο πλανήτη, αλλά πρέπει να προσέξουμε αν θα απαντήσουμε», τονίζει στο ντοκιμαντέρ "Stephen Hawking's Favourite Places".
«Η συνάντηση με έναν προηγμένο πολιτισμό μπορεί να είναι όπως εκείνη με τους ιθαγενείς Αμερικανούς που συνάντησαν τον Κολόμβο. Και αυτό δεν είχε καλή εξέλιξη...», λέει.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να είναι «αδίστακτοι επιδρομείς που περιπλανιούνται στον σύμπαν αναζητώντας πόρους και για να λεηλατήσουν πλανήτες με σκοπό να τους κατακτήσουν και να τους αποικίσουν». Οι θεωρίες του Χόκινγκ δεν έχουν αλλάξει από τότε που για πρώτη φορά μίλησε σχετικά στο Discovery Channel το 2010. Είπε ότι καθώς μεγάλωνε πείθονταν όλο και πιο πολύ ότι οι άνθρωποι δεν ήταν μόνοι.
Ο πλανήτης Gliese 832c έχει πενταπλάσια μάζα από τη Γη και παρόμοια θερμοκρασία. Έχει περιγραφεί ως κατοικήσιμη σούπερ- γη, και είναι 16 έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας. Ένα έτος φωτός είναι περίπου 9,5 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα, που ακούγεται σαν τεράστιος αριθμός, αλλά με την προοπτική του διαστήματος δεν είναι τόσο μακριά.
Ο επιστήμονας προειδοποίησε ότι η γη θα μπορούσε να γίνει τόσο ζεστή όσο η Αφροδίτη ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Είπε ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να μετατρέψει τον πλανήτη σε θερμοκήπιο και η απόφαση του Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα για τη μείωση των επιπέδων CO2 θα μπορούσε να επιταχύνει την απειλή. «Είμαστε κοντά στο σημείο όπου η υπερθέρμανση του πλανήτη γίνεται μη αναστρέψιμη», υποστηρίζει.
Ο Χόκινγκ είπε επίσης ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν τη ζωή σε έναν άλλο πλανήτη εξαιτίας της καταστροφής της γης λόγω της αλλαγής του κλίματος.
Το Κουτί της Πανδώρας. Gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget