Saturday, July 15, 2017

Θρίλερ με το έγκλημα στο Γέρακα: Το θύμα είναι πατέρας προφυλακισμένου για δολοφονία

Βρέθηκε νεκρός μέσαστο αυτοκίνητό του

Ο 59χρονος είχε δεχθεί τέσσερις σφαίρες- Οι δράστες μάζεψαν τους κάλυκες- Ο 23χρονος γιος του είναι στη φυλακή για τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα πέρσι το Μάιο στην Πεντέλη

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η εν ψυχρώ δολοφονία 59χρονου άνδρα στο Γέρακα, καθώς όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για τον πατέρα 23χρονου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από πέρσι το Μάιο για τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, στην Πεντέλη.

Ο άνδρας, που ήταν συνταξιούχος, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με τη Σπάτων, στο Γέρακα και όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής είχε δεχθεί τέσσερις σφαίρες: δύο στο κεφάλι και άλλες δύο στο σώμα. Η δολοφονία τοποθετείται χρονικά στις δώδεκα το μεσημέρι: Ο 59χρονος είχε σταματήσει με το αυτοκίνητό του προκειμένου να αγοράσει κάτι από παρακείμενο κατάστημα. Όλα δείχνουν οι ο δράστης ή οι δράστες τον παρακολουθούσαν. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητο τότε δέχθηκε τις σφαίρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε ανάψει τη μηχανή και το αιρ-κοντίσιον. Πέρασαν όμως περίπου τέσσερις ώρες για να διαπιστώσει κάποιος ότι ήταν νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο και να ειδοποιηθεί η Αμεση Δράση. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο σημείο του φόνου δεν βρέθηκαν κάλυκες. Όπως εκτιμάται, οι δράστες είχαν το χρόνο να τους μαζέψουν, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το όπλο που χρησιμοποίησαν δεν ήταν «καθαρό»- και πιθανότατα θα οδηγούσε σε κείνους.

Τραγική φιγούρα στον τόπο του εγκλήματος, η σύζυγος του θύματος, η οποία έφυγε σε κακή κατάσταση για να πει στον προφυλακισμένο γιο της για τη δολοφονία του πατέρα του.



Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτες που εντόπισαν τον νεκρό άνδρα στο κεντρικότατο σημείο του Γέρακα και ο συναγερμός χτύπησε κόκκινο όταν διαπιστώθηκε η ταυτότητά του, αφού ο ίδιος δεν είχε ποτέ απασχολήσει τις αρχές, ωστόσο, άμεσα έγινε η σύνδεση με την υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο γιος του.



Η αστυνομία έως αυτή τη στιγμή εξετάζει δύο βασικά σενάρια: Το πρώτο η δολοφονία του 59χρονου να μην έχει καμία σχέση με την υπόθεση για την οποία βαρύνεται ο γιος του, αλλά να σχετίζεται με διακίνηση ναρκωτικών, όπως και η δολοφονία Γαλαζούλα. Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό της αντεκδίκησης, αλλά συγκεντρώνει εξαιρετικά μικρές πιθανότητες. 


Ομολογία για τη δολοφονία Γαλαζούλα

Η δολοφονία του Θοδωρή Γαλαζούλα εξιχνιάσθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Ο 20χρονος φοιτητής που είχε εξαφανισθεί από το σπίτι του στα Γλυκά Νερά, είχε εντοπιστεί νεκρός στις 14 Μαΐου σε δασική έκταση στην Πεντέλη. Ο 23χρονος, σήμερα, γιος του ανθρώπου που βρέθηκε νωρίτερα δολοφονημένος στο Γέρακα, είχε προσαχθεί ως ο βασικός ύποπτος για το έγκλημα ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεαρός επικαλέστηκε προσωπικές διαφορές που είχε με το θύμα.

Οι αστυνομικοί είχαν καταλήξει στο πρόσωπο του δράστη εδώ και ημέρες μετά από την έρευνα που ακολούθησε τον εντοπισμό της σορού του άτυχου Θοδωρή και τον είχαν εντοπίσει να κινείται με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Γέρακα.

Ο νεαρός, όμως, όταν τους αντιλήφθηκε αρχικά τους επιτέθηκε με το αυτοκίνητό προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό - χωρίς επιτυχία - αλλά μετά από καταδίωξη συνελήφθη.

Στο αυτοκίνητο του 23χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, μία σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι ενώ στο σπίτι του οι αστυνομικοί ανακάλυψαν φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, φυσίγγια κρότου, πιστόλια τύπου ρέπλικα και ένα αυτόματο όπλο kalashnikov τύπου ρέπλικα. 
ΠρώτοΘΕΜΑ/Ρεπορτάζ: Χρήστος Χατζησπύρου


DEITE VIDEO





No comments:

Post a Comment

wibiya widget