Sunday, March 29, 2015

Ο ένας δεν βλέπει και ο άλλος δεν έχει χέρια. Και όμως, οι δύο παιδικοί φίλοι δεντροφύτευσαν πάνω από 10 χιλιάδες δέντρα για να σώσουν το χωριό τους από πλημμύρες

blind-man-amputee-plant-trees-china-1
Η δύναμη της θέλησης και της αυτοθυσίας αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα πρόσωπα δυο παιδικών φίλων από την Κίνα. Ο Jia και ο Wenqui είναι μαχητές της ζωής που γνωρίζουν το σκληρό της πρόσωπο από μικρή ηλικία. 

  Ο Jia Haixia και ο Wenqi χρειάστηκαν πάνω δέκα χρόνια για να δώσουν ζωή στην έκταση έξω από το χωριό Yeli στην βορειοανατολική Κίνα.

Ο Jia Haixia και ο Wenqi χρειάστηκαν πάνω δέκα χρόνια για να δώσουν ζωή στην έκταση έξω από το χωριό Yeli στην βορειοανατολική Κίνα. Ο Jia Haixia είναι εκ γενετής τυφλός από το ένα μάτι. Ωστόσο, το 2000 έχασε την όραση του και από το άλλο σε ένα εργατικό ατύχημα. 

Φώτο2: Ο Wenqui έχασε και τα δυο του χέρια σε ατύχημα σε ηλικία μόλις τριών ετών. Φώτο3: Ο Jia γεννήθηκε τυφλός από το ένα μάτι και έχασε σε εργατικό ατύχημα το άλλο.

Ο φίλος του, Wenqui, σε ηλικία 3 ετών έχασε και τα δυο του χέρια σε ατύχημα. Ο Wenqui έχασε και τα δυο του χέρια σε ατύχημα σε ηλικία μόλις τριών ετών.  Ο Jia γεννήθηκε τυφλός από το ένα μάτι και έχασε σε εργατικό ατύχημα το άλλο Το εκπληκτικό της ιστορίας είναι ότι κατάφεραν να συνεχίσουν τις ζωές τους συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο, αφήνοντας ή και ξεχνώντας τα κινητικά τους προβλήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα «θαύμα» σώζοντας κυριολεκτικά το μικρό και ταλαιπωρημένο τους χωριό από τις πλημμύρες. 

Φώτο 8: Δεν έχουν χρήματα για την αγορά δενδρυλλίων και έτσι χρησιμοποιούν βλαστάρια από τα ζωντανά κλαδιά των δέντρων. Φώτο9: Η δουλειά του Jia είναι να σκαρφαλώνει και να κόβει τα βλαστάρια. Φώτο10: Έπειτα σκάβει λάκκους και τα φυτεύει

Δεν ΈΧΟΥΝ ΧΡΉΜΑΤΑ για την αγορά δενδρυλλίων και έτσι χρησιμοποιούν βλαστάρια από τα ζωντανά κλαδιά των δέντρων. Η δουλειά του Jia είναι να σκαρφαλώνει και να κόβει τα βλαστάρια. Έπειτα σκάβει λάκκους και τα φυτεύει Μέσα σε δέκα χρόνια, μισθώνοντας 8 στρέμματα γης έξω από το χωριό τους Yeli, στην βορειοανατολική Κίνα, κατάφεραν να φυτέψουν 10.000 δέντρα, δίνοντας οριστική λύση στις πλημμύρες που κατέστρεφαν το χωριό τους. 

Φώτο11: Η δουλειά του Wenqui είναι η προμήθεια νερού για το πότισμα Φώτο12: Δουλεύουν με σκοπό να σώσουν το χωρίο τους από τις πλημμύρες

Ξυπνούν κάθε πρωί στις 7 για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. Δουλεύουν με σκοπό να σώσουν το χωριό τους από τις πλημμύρες.Ο Wenqui είναι αυτός που φροντίζει για την προμήθεια του νερού για το πότισμα Ο Jia έγινε τα χέρια και ο Wenqui τα μάτια της ιερής αυτής αποστολής, η οποία έχει αρχίσει να διαδίδεται ανά τον κόσμο κερδίζοντας τον παγκόσμιο σεβασμό. Η κρυφή ελπίδα τους είναι να βρεθεί τρόπος ώστε ο Jia να καταφέρει να χειρουργηθεί για τον καταρράκτη στο ένα του μάτι. 

Πηγή: boredpanda... Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget