Saturday, March 28, 2015

Πετάει για Ιταλία ο μικρός Αλέξανδρος

Θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς

Με μεταγωγικό αεροσκάφος C- 130, το οποίο απογειώθηκε λίγο μετά τις 20:30 από το αεροδρόμιο του Αράξου, μεταφέρεται στην Ιταλία ο μικρός Αλέξανδρος, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα.

Όμως, για να μεταφερθεί με ασφάλεια στην Πάντοβα, ήλθαν σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας Ιταλοί γιατροί, οι οποίοι υπέβαλαν σε επέμβαση τον τετράχρονο Αλέξανδρο, ώστε να τον διασυνδέσουν με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας αίματος.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά το απόγευμα και στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία για τη μεταφορά του.
Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος μεταφέρθηκε με ειδική κινητή ιατρική μονάδα στο αεροδρόμιο του Αράξου και το όχημα μπήκε στο μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βενετίας. Από εκεί, η ίδια κινητή μονάδα θα μεταφέρει τον Αλέξανδρο στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα, όπου θα περιμένει να βρεθεί μόσχευμα, ώστε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Το παιδί συνοδεύουν στο ταξίδι Έλληνες και Ιταλοί γιατροί.

Ο Αλέξανδρος νοσηλευόταν τις τελευταίες έξι ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αντιμετωπίζοντας σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Αρχικά είχε μεταφερθεί από την Πρέβεζα, όπου διαμένει με την οικογένειά του, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και από εκεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, για τη μεταφορά του Αλέξανδρου στο εξωτερικό, ενώ είχε διατεθεί και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Όμως, λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να μεταφερθεί με κινητή ιατρική μονάδα, κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο με μεταγωγικό αεροσκάφος.
Πάντως, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για τη σημερινή μεταφορά των Ιταλών γιατρών στο αεροδρόμιο του Αράξου.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget