Thursday, March 26, 2015

Σοκ: Ο συγκυβερνήτης έριξε το αεροπλάνο - Ηθελε να το καταστρέψει, λέει ο εισαγγελέας


Εισαγγελέας Μασσαλίας: O συγκυβερνήτης έριξε συνειδητά το Airbus στις Αλπεις

Σε δραματικές αποκαλύψεις προχώρησε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας για τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις που στοίχισε τη ζωή σε 150 άτομα. 
Ο συγκυβερνήτης φαίνεται να έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο, είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπράις Ρόμπιν, επιβεβαιώνοντας ότι ο κυβερνήτης βρισκόταν εκτός πιλοτηρίου τη στιγμή της συντριβής.
Ο συγκυβερνήτης ήταν Γερμανός, ονομαζόταν Αντρέας Λούμπιτς και ήταν 28 ετών (φωτο. París Match.com ). Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, δεν ήταν γνωστός ως τρομοκράτης.
Ο Ρόμπιν αναφέρθηκε αναλυτικά στα στοιχεία που προέκυψαν από τον καταγραφέα συνομιλιών, το πρώτο μαύρο κουτί που βρέθηκε. Για το δεύτερο μαύρο κουτί είπε ότι δεν έχει βρεθεί.
Είπε ότι αρχικά οι συνομιλίες ανάμεσα στους δύο πιλότους ήταν κανονικές, ακόμα και πρόσχαρες. Κάποια στιγμή, ο κυβερνήτης έφυγε για να ικανοποιήσει μία σωματική του ανάγκη (ακούγεται μάλιστα ο ήχος της καρέκλας του που πηγαίνει προς τα πίσω και η πόρτα που ανοίγει) και στο πιλοτήριο έμεινε μόνος του ο γερμανός συγκυβερνήτης, ο οποίος πάτησε το κουμπί για να ξεκινήσει η διαδικασία καθόδου του αεροσκάφους.
Επιστρέφοντας, ο κυβερνήτης ζήτησε πρόσβαση στο εσωτερικό του πιλοτηρίου, κάνοντας χρήση της ειδικής διαδικασίας. Δεν έλαβε καμία απάντηση από το πιλοτήριο. Από το πιλοτήριο ακούγεται η ανάσα του συγκυβερνήτη, δείγμα ότι ήταν ζωντανός εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα, η ανάσα δεν δείχνει άνθρωπο που να βρίσκεται σε ταραχή ή που να έχει πάθει κάτι, λέει ο εισαγγελέας.
Στη συνέχεια, ακούγεται ο πύργος ελέγχου που ζητά επικοινωνία, χωρίς να υπάρχει απόκριση από την πλευρά του συγκυβερνήτη. Αυτό έγινε αρκετές φορές και όλες τις φορές δεν υπήρξε απάντηση. Ο γάλλος εισαγγελέας επανέλαβε πολλές φορές ότι στη διάρκεια των δέκα λεπτών που διήρκεσε η κάθοδος του αεροσκάφους, ο κυβερνήτης δεν είπε «ούτε μία λέξη».
Λίγο πριν την πρόσκρουση του αεροπάνου της Germanwings, ενεργοποιείται ο συναγερμός και τα χτυπήματα του κυβερνήτη στην πόρτα γίνονται όλο και πιο δυνατά. 
Σύμφωνα με τον γάλλο εισαγγελέα, πριν την οριστική συντριβή ακούγεται ο ήχος μιας πρώτης πρόσκρουσης σε κάποιο βράχο των γαλλικών Άλπεων. 
«Δεν υπήρξε κανένα σήμα κινδύνου που να εκπέμφθηκε από το αεροπλάνο και καμία έκκληση για βοήθεια» λέει ο εισαγγελέας. Ερμηνεύοντας τα στοιχεία, ο εισαγγελέας λέει ότι πιστεύει πως ο συγκυβερνήτης αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα και πάτησε εσκεμμένα το κουμπί για να χάσει ύψος το αεροσκάφος. 
Φαίνεται ότι οι επιβάτες του αεροπλάνου αντιλήφθηκαν τι γινόταν την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με τον Ρόμπιν, ακούγονται κραυγές από την άτρακτο, ελάχιστες στιγμές πριν από την πρόσκρουση του αεροπλάνου στο έδαφος. «Ο θάνατος ήταν ξαφνικός και άμεσος» είπε.
Ερωτηθείς εάν πρόκειται για αυτοκτονία του πιλότου, ο γάλλος εισαγγελέας είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι τέτοιο, αλλά τόνισε ότι πρόκειται για ένα εύλογο ερώτημα. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια» είπε ο Ρόμπιν, λέγοντας ότι τις επόμενες ώρες η έρευνα θα επικεντρωθεί στον συγκυβερνήτη.
Και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μέζιερ είπε ότι ο συγκυβερνήτης δεν είχε «τρομοκρατικό παρελθόν».
Σε συνέντευξη Τύπου, ο γερμανός υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι οι πληροφορίες από τη Μασσαλία είναι σοκαριστικές και τόνισε ότι η θεωρία της ηθελημένης συντριβής του αεροσκάφους είναι πιθανή. 
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ εξέφρασε το σοκ των στελεχών της εταιρείας για την αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο συγκυβερνήτης ήταν αυτός που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα. Ερωτηθείς σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του συγκυβερνήτη Αντρεα Λουμπιτς ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι είχε περάσει όλα τα ψυχολογικά τεστ. 
Σοκαρισμένη δηλώνει η γερμανική αεροπορική εταιρεία στο Twitter.   26/3/15:22

DEITE ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 


Tα νέα του ΣΚΑΪ 21:00
 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget