Tuesday, March 17, 2015

Στην ...γραμμή Δροσογιάννη: Ήμερα Παλλαϊκής Άμυνας θεσμοθετεί ο Καμμένος

Στην ...γραμμή Δροσογιάννη: Ήμερα Παλλαϊκής Άμυνας θεσμοθετεί ο Καμμένος
Hμέρα Παλλαϊκής Άμυνας ορίζεται να γιορτάζεται η 23η Ιουνίου, ημέρα της μεγάλης μάχης που έδωσαν οι Μανιάτισσες το 1826 οι οποίες με όπλο το δρεπάνι του θερισμού, ταπείνωσαν τον αήττητο μέχρι τότε Ιμπραήμ Πασά, στο ακρογιάλι του Δυρού.
Η αναγγελία έγινε από τον Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμμένο κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη Μάνης.όπου πηρε μέρος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχ.Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο ( Χρήστο Βαΐτση.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στον χαιρετισμό που απηύθυνε ειπε σχετικά:''Θέλω να σας ανακοινώσω εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, (...) σήμερα που είμαστε όλοι εδώ, ότι αποφασίσαμε από κοινού, τα Αρχηγεία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την έγκριση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να ορίσουμε την 23η Ιουνίου, την ημέρα της μεγάλης μάχης που έδωσαν όχι στρατιώτες , αλλά πολίτες, γυναίκες πολίτες στο Δυρό, Ημέρα Παλλαϊκής Άμυνας και να σας ανακοινώσω ότι θα κάνουμε μεγάλες γιορτές προς τιμήν της Μανιάτισσας ,της Ελληνίδας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα είναι μια ημέρα που θα είμαστε όλοι παρόντες εδώ και θα είναι ημέρα επίσημη, ημέρα τιμής για τις γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις''.
Ενδιαφέρον έχει και το μήνυμα που έστειλε προς πολλές κατευθύνσεις : ''Η νίκη θα έρχεται πάντα γιατί όσο δυνατοί κι αν είναι αυτοί που μας πολεμούν, πάντα όταν ξεκινούν τον αγώνα ξεχνούν κάτι, ότι η ελληνική ψυχή δεν νικιέται , δεν γονατίζει, δεν υποστέλλει τις σημαίες. Όσο υπάρχει ένας ζωντανός από εμάς τόσο η Ελλάδα θα είναι ελεύθερη και τόσο θα νικάμε''.
Θεσμοθετήθηκε τη δεκαετία '80
Nα θυμίσουμε ότι την ιδέα της Παλαιικής Άμυνας και θεσμοθέτησε με νόμο την δεκαετία του '80 ο τότε αν. Υπουργός Άμυνας Αντώνης.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωσταράκο,ανακηρύσσοντας τον σε Επίτιμο Δημότη του.
 
 news4people.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget