Sunday, March 29, 2015

Aθώα η πρόεδρος της Αργεντινής Χριστίνα Φερνάδος

 
Άνθρακες φαίνεται ο θησαυρός πίσω από το σκάνδαλο που αμαύρωσε τη φήμη της Αργεντίνας Προέδρου Χριστίνα Φερνάντες. Η πολιτικός κατηγορήθηκε πως κάλυψε βεβαιωμένη ανάμειξη Ιρανών αξιωματικών που φαίνονταν να εμπλέκονται σε βομβιστική επίθεση εναντίον εβραϊκού κέντρου στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.
Δύο από τους τρεις δικαστές απέρριψαν τις κατηγορίες, αναφέροντας πως δεν προκύπτει κάποιο αδίκημα, παρά την απόφαση του εισαγγελέα να προχωρήσει την υπόθεση. Το θέμα είχε ανακινήσει ο δικαστής Ντανιέλ Ραφέκας, που έπειτα από επισταμένη έρευνα στην αναφορά 350 σελίδων κατέληξε πως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την ενοχή της Φερνάντες.
Η υπόθεση έμοιαζε να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, όταν τον Ιανουάριο, ο δικαστής που ασχολούνταν αρχικά με την υπόθεση βρήκε αιφνίδιο θάνατο στο διαμέρισμά του. Μάλιστα, ο θάνατός του επήλθε μόλις λίγες ώρες πριν καταθέσει στη Γερουσία ενάντια στην κα. Φερνάντες και τον υπουργό εξωτερικών Έκτωρ Τίμερμαν.
Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως, γίνεται λόγος για προσπάθεια δυσφήμισης της προέδρου από στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της Αργεντινής. 85 άτομα σκοτώθηκαν όταν αυτοκίνητο-βόμβα εξερράγη στις 18 Ιουλίου 1994 που ισοπέδωσε κτίριο επτά ορόφων στο κέντρο του Μπουένος Άιρες.
Πηγή: BBC

No comments:

Post a Comment

wibiya widget