Sunday, March 29, 2015

Ιστορίες για αγρίους στο Βόλο..Τι γράφει το ΕΘΝΟΣ για το δήμαρχο Μπέο.

Σε οποιαδήποτε άλλη σύγχρονη χώρα οι ίδιοι οι δημότες θα αντιδρούσαν βίαια κατά του ρατσιστή δημάρχου τους αλλά στην Ελλάδα αυτά που γράφει σήμερα το Κυριακάτικο ΕΘΝΟΣ είναι απλά ιστορίες για να γελάνε


Δείτε ολόκληρη την είδηση 


Ο 'σερίφης' Μπέος έκανε τον Βόλο Φαρ ουέστ

Σε... φαρ ουέστ έχει μετατραπεί ο Δήμος Βόλου κατά τη διάρκεια της εξάμηνης θητείας του Αχιλλέα Μπέου, απέχοντας βέβαια πολύ από το... κοσμοπολίτικο Μονακό, που υποσχόταν προεκλογικά.

<p>  Μετά το περιστατικό με τους «φαντάρους», ο Αχιλλέας Μπέος απείλησε πως «θα έρθουν οι ναύτες, γιατί είναι ωραίοι οι ναύτες και ποιος τους σταματάει»<br />   </p>
Μετά το περιστατικό με
τους «φαντάρους», ο
Αχιλλέας Μπέος απείλησε
πως «θα έρθουν οι ναύτες,
γιατί είναι ωραίοι οι ναύτες
 και ποιος τους σταματάει»
Οχι μόνο οι Βολιώτες αλλά ολόκληρο το πανελλήνιο παρακολουθεί απίστευτα γεγονότα ευτελισμού να διαδέχονται το ένα το άλλο, με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο. Τελευταίο συμβάν αυτό της περασμένης Δευτέρας, όταν δύο νεαροί, ντυμένοι «φαντάροι» που υπηρετούν στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», διέκοψαν το δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας πως «πήγαν γιατί έμαθαν ότι μια δημοτική σύμβουλος κάνει καλό σεξ».
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι ήταν ένα στημένο επεισόδιο από τον ίδιο τον Αχιλλέα Μπέο, που είχε στόχο να προσβάλει δημοτική σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία είχε προηγούμενα. Οπως αποκάλυψε με συγκεκριμένα στοιχεία ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, οι δύο νεαροί -24 και 20 χρόνων- είναι μέλη των «Αustrian Boys», φανατικών οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου (της ποδοσφαιρικής ομάδας στην οποία ήταν πρόεδρος ο Μπέος), ενώ απεικονίζονται σε φωτογραφίες να χαριεντίζονται με τον δημοτικό σύμβουλο και συνεργάτη του δημάρχου Γ. Πράττο.
Η γραφικότητα και η θυμηδία όμως δεν αρκούν πλέον για να περιγράψουν τη συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου, ανέφερε πριν από λίγες μέρες σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Στον Βόλο, το τελευταίο διάστημα έχει στηθεί -με αποκλειστικά δική του ευθύνη- ένα σκηνικό έντασης. Πολιτικοί αντίπαλοι, δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική, καθώς και άλλοι μπαίνουν στο στόχαστρό του και γίνονται αποδέκτες ενός ακατάσχετου ορυμαγδού ύβρεων και όχι μόνο. Μπορεί οι Βολιώτες να αποκαλούνται ως «Αυστριακοί», όμως στον Δήμο αυτά που ακούγονται συνεχώς είναι τα «γαλλικά» του Μπέου. Προνομιακό πεδίο του τελευταίου είναι και τα ΜΜΕ, όπου δεν διστάζει να παρεμβαίνει αυτόκλητα, ως «ταύρος εν υαλοπωλείω» και να «λούζει» δημοσιογράφους και πολιτικούς του αντιπάλους με αγοραίες εκφράσεις και ανυπόστατες κατηγορίες.
Ο Αχιλλέας Μπέος είχε «στολίσει» τη δημοτική σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κοκκινάκη με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, μεταξύ αυτών «χοντρή» και πως «δεν κάνει καλό σεξ».
Ο Αχιλλέας Μπέος είχε
 «στολίσει» τη δημοτική σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κοκκινάκη με
προσβλητικούς
χαρακτηρισμούς,
 μεταξύ αυτών «χοντρή»
 και πως «δεν κάνει
καλό σεξ».
Την περασμένη Πέμπτη σε μια συνέντευξη-ποταμό ο Αχιλλέας Μπέος έσπευσε να καλύψει τους δύο «φαντάρους» σε βάρος των οποίων λίγες ώρες πριν είχε σχηματιστεί δικογραφία για αντιποίηση στολής και έργω εξύβριση, ενώ παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα να δικαστούν σε τακτή δικάσιμο. «Ξεφτιλίζεστε, δεν υπάρχει αδίκημα» έλεγε, απειλώντας ότι μετά τους «φαντάρους» «θα έρθουν οι ναύτες, γιατί είναι ωραίοι οι ναύτες και ποιος τους σταματάει». Φρόντισε επίσης να εξαπολύσει έναν οχετό ύβρεων κατά των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αποκαλώντας τους «λαμόγια», «ξεφτίλες», «τενεκέδες» κ.ά.
Οι επιθέσεις
«Φαντάροι» διέκοψαν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας πως «πήγαν γιατί έμαθαν ότι μια δημοτική σύμβουλος κάνει καλό σεξ». Η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι ήταν ένα στημένο επεισόδιο από τον ί
«Φαντάροι» διέκοψαν
συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας
πως «πήγαν γιατί έμαθαν
ότι μια δημοτική σύμβουλος
κάνει καλό σεξ».
Η αντιπολίτευση
κατήγγειλε ότι ήταν
ένα στημένο επεισόδιο
από τον ίδιο τον δήμαρχο.
Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στον δημαρχιακό θώκο, την 1η Σεπτεμβρίου 2014, επέλεξε να στραφεί με προσβλητικό τρόπο κατά γνωστών δημοσιογράφων του Βόλου που του ασκούν κριτική. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Θεοδωροπούλου είδε τον Αχιλλέα Μπέο να παρεμβαίνει τηλεφωνικά στην εκπομπή της και να της επιτίθεται με ρατσιστικές εκφράσεις και προσωπικούς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς -νάνος κ.ά.-, ενώ ζήτησε δημόσια από την ιδιοκτησία να την αντικαταστήσει από το δημοτικό ρεπορτάζ και «να στείλει μια δημοσιογράφο μετρίου αναστήματος!». «Οι άνθρωποι δεν μετριούνται με το ύψος τους, ούτε με τα κιλά τους» του απάντησε η δημοσιογράφος και αναρωτήθηκε «αν το επόμενο βήμα του δημάρχου Βόλου είναι να μετρά τους ανθρώπους και με το χρώμα τους».
Η δημόσια καυστική καταγγελία της Ενωσης Συντακτών που του καταλογίζει πρωτογονισμό και χυδαιότητα, ουδόλως πτόησε τον Αχ. Μπέο, ο οποίος συνέχισε την προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στη δημοσιογράφο Ειρήνη Θεοδωροπούλου. Στις 26 Σεπτεμβρίου, κλείνοντας μια συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο έβγαλε από ένα κουτί «12ποντες γόβες» και τις προσέφερε στη δημοσιογράφο, προσθέτοντας προσβλητικά: «για να καλύψουμε τη διαφορά...».
Οι δύο «φαντάροι», ο ένας με τη γλώσσα έξω και ο δεύτερος με το χέρι ψηλά, σε ανέμελες στιγμές με τον Γιώργο Πράττο, δημοτικό σύμβουλο και συνεργάτη του Μπέου (με τη μαύρη μπλούζα).
Οι δύο «φαντάροι», ο ένας
με τη γλώσσα έξω και ο
δεύτερος με το χέρι ψηλά,
σε ανέμελες στιγμές με τον Γιώργο Πράττο, δημοτικό σύμβουλο και συνεργάτη του Μπέου (με τη μαύρη μπλούζα).
Την ίδια περίοδο, στο στόχαστρο του δημάρχου βρέθηκε και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης. Ο Αχιλλέας Μπέος παρενέβη τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής και, όπως κατήγγειλε ο δημοσιογράφος, απείλησε άμεσα τη σωματική του ακεραιότητα, λέγοντας: «Κι εγώ θα ήθελα να χαστουκίσω τον κ. Μαρέδη, αλλά δεν το κάνω. Ομως όταν θα χρειαστεί θα το κάνω...». Ο δημοσιογράφος μίλησε για «κοινωνικό μπεϊσμό που φοριέται πιο πολύ από τα ράσα», τον οποίο όμως σύντομα υπέστησαν και άλλοι δημοσιογράφοι, όπως ο Γ. Καρεκλίδης, που τον κατήγγειλε για αήθη επίθεση, ενώ τον Δεκέμβριο ακολούθησε ακόμη μία επίθεση κατά της δημοσιογράφου τοπικής εφημερίδας της πόλης, Κατερίνας Τασσοπούλου. Την αποκάλεσε επώνυμα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ως «δημοσιογραφικό σκουπίδι» γιατί είχε διανοηθεί να τον ρωτήσει πριν από λίγο καιρό δημόσια «αν ο Δήμος Βόλου διεκδικήσει τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για την πόλη».
Σκηνές ροκ
Εκτός από τους δημοσιογράφους που του ασκούν κριτική, ο Αχιλλέας Μπέος κλιμακώνει παράλληλα τις προσωπικές υβριστικές επιθέσεις και κατά των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, με πρώτους τους επικεφαλής των παρατάξεων.
Μετά τις λεκτικές επιθέσεις, ο δήμαρχος Βόλου αποφάσισε να περάσει και στην πράξη. Πρόσφερε γόβες σε δημοσιογράφο, για την οποία στο παρελθόν είχε ζητήσει να αντικατασταθεί στο κανάλι της με «μια δημο
Μετά τις λεκτικές επιθέσεις, ο δήμαρχος
 Βόλου αποφάσισε να περάσει και στην
πράξη. Πρόσφερε γόβες σε δημοσιογράφο,
για την οποία στο παρελθόν είχε ζητήσει να
αντικατασταθεί στο κανάλι της με «μια δημοσιογράφο
 μετρίου αναστήματος»...
Οι σκηνές... ροκ σε κάθε δημοτικό συμβούλιο είναι δεδομένες, ενώ πολλαπλασιάζονται οι μηνύσεις στο Αστυνομικό Τμήμα και στον εισαγγελέα. Αποκαλυπτικά για το πως σκέπτεται ο Αχιλλέας Μπέος για τους πολιτικούς του αντιπάλους ήταν όσα είπε στην τελευταία συνέντευξή του. «Ο κόσμος κουράστηκε από τους φλώρους με τη γραβάτα, τα ζιβάγκο, τον πολιτικό πολιτισμό, την κουλτούρα» είπε, για να εισπράξει τη δηκτική ερώτηση του δημοσιογράφου: «Και τι θέλει; Βαρύμαγκες;».
Τόσο επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όσο και τώρα με ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, φαίνεται να ακολουθείται από τον πολιτικό κόσμο του δημοκρατικού τόξου μια τακτική απομόνωσης απέναντι στον Αχιλλέα Μπέο. Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου κανένα κυβερνητικό στέλεχος (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) δεν θέλησε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον Βόλο και να σταθεί δίπλα στον δήμαρχο, παρά το γεγονός ότι αυτός εμφανίσθηκε ως υποστηρικτής της ΝΔ στην ΚΕΔΚΕ. Το ίδιο συνέβη και στην πρόσφατη παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Δεν είναι τυχαίο, όπως λένε στον Βόλο, ότι μέχρι τώρα ο δήμαρχος του έβδομου σε πληθυσμό δήμου της χώρας δεν έχει καταφέρει να συναντηθεί ούτε με έναν γενικό γραμματέα της τωρινής ή της προηγούμενης κυβέρνησης, πολύ περισσότερο με υπουργό. Ο Βόλος ζει την απόλυτη απαξίωση, απομονώνεται διαρκώς και οι συνέπειες αναμένονται ολέθριες και πολύ δύσκολα αναστρέψιμες.
Τον περασμένο Ιανουάριο, παρά την πολεμική σχέση του με την τοπική οργάνωση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αχιλλέας Μπέος επιχείρησε να προσεγγίσει τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στον Βόλο για την προεκλογική του ομιλία. Μέσω γνωστού του, ζήτησε από τα στελέχη της ΝΕ να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο του διενεμή ότι δεν επιθυμούν την παρουσία του στη συγκέντρωση. Ο ίδιος όμως πήρε έναν σύμβουλό του και έναν συνοδό για να «τραβάει» βίντεο και πήγε στη συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, προκαλώντας γενική αμηχανία. Ο Αλ. Τσίπρας περιορίσθηκε σε μια ψυχρή και αμήχανη χειραψία, με τον Αχιλλέα Μπέο να στρογγυλοκάθεται μόνος του στη συνέχεια στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως φρόντισαν να του υποδείξουν να καθίσει στις πιο πίσω σειρές.
Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση το υβρεολόγιο του Αχιλλέα Μπέου έχει κλιμακωθεί, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει στελέχη του ως «επίδοξους δικτατορίσκους», «νοσταλγούς του Στάλιν» κ.ά. Στο δημοτικό συμβούλιο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μ. Πατσιαντά αντιμετωπίζονται με απαξιωτικό τρόπο. Στις 12 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Αχ. Μπέος, χυδαιολογώντας αποκάλεσε τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης Φ. Κοκκινάκη «χοντρή» και άλλους χαρακτηρισμούς, για να εισπράξει την απάντηση: «είμαι χοντρή και κάνω καλό σεξ». «Πώς γίνεται μια χοντρή να κάνει ωραίο σεξ;» συνέχισε ο δήμαρχος Βόλου, με τη δημοτική σύμβουλο να του δίνει την πληρωμένη απάντηση: «Ρώτα τη γυναίκα σου». Ο δήμαρχος έδωσε συνέχεια λέγοντας «θα σε έλεγα καρ... λα, αλλά και αυτές έχουν κάποια αξία!» και, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, βρίσκεται πίσω από το επεισόδιο με τους «φαντάρους» την περασμένη Δευτέρα, που αποσκοπούσε να θίξει και να προσβάλει δημόσια τη δημοτική σύμβουλο.
Ανάλογη είναι η σχέση του Μπέου και με τα μέλη της παράταξης των Π. Σκοτινιώτη - Απ. Παπατόλια. Ο πρώτος παραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες από δημοτικός σύμβουλος, ενώ ο δεύτερος έχει υποβάλει ήδη δύο μηνύσεις κατά του δημάρχου Βόλου τόσο για τις υβριστικές-συκοφαντικές επιθέσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όσο και για ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από αυτόν παρουσία μαρτύρων, στη διάρκεια του οποίου, όπως κατήγγειλε, του επιτέθηκε με πρωτοφανείς ύβρεις, χυδαιολογίες και απειλές.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget