Friday, March 13, 2015

Στο Paris Match o life-style star Γιάννης Βαρουφάκης με τη Δανάη

Βαρουφάκης_Δανάη
Στο σπίτι τους στην Αθήνα με θέα την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, φωτογραφήθηκαν ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου για το περιοδικό Paris Match. Οι φωτογράφηση έγινε από το κορυφαίο πρακτορείο Gettyimages.
Το αφιέρωμα-υπερπαραγωγή του γαλλικού περιοδικού συνοδεύεται και από συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη.
«Ποτέ δεν τέθηκε το θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο σημερινό τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Paris Match. Η φωτογράφιση που πλαισιώνει το δημοσίευμα έγινε μαζί με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, στο σπίτι τους στην Αθήνα, με θέα την Ακρόπολη.
Σε μία εφ” όλης της ύλης συνέντευξή του, που φέρει τον τίτλο: «Γιάνης Βαρουφάκης – Πριν τη μάχη», ο Έλληνας υπουργός ξεκαθαρίζει πως ο θόρυβος που προκλήθηκε μετά τη συνέντευξή του στην Corriere della Serra, περί δημοψηφίσματος για το ευρώ, είναι το αποτέλεσμα μίας απεχθούς ενέργειας του δημοσιογράφου της ιταλικής εφημερίδας.
varoufakis-stratou
Το δημοψήφισμα
«Αναφερθήκατε σε δημοψήφισμα για το ευρώ. Θέλετε οι Έλληνες να αποφασίσουν οι ίδιοι για το αν πρέπει να αποχωρήσουν από τη ζωή του ευρώ;», ρωτάει το Paris Match το Γιάνη Βαρουφάκη για να απαντήσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών: «Aυτό είναι το αποτέλεσμα μιας απεχθούς πράξης του δημοσιογράφου της Corriere della Serra, ο οποίος παραβρέθηκε σε μια ομιλία μου στη Βιέννη, κατά την οποία εξήγησα με αναλυτικό τρόπο πως για την κυβέρνησή μας δεν τίθεται ζήτημα Grexit.
Για εμάς, είναι επιβλαβές και μόνο να το συζητάμε. Στη συνέχεια παραχώρησα συνέντευξη στο δημοσιογράφο της ιταλικής εφημερίδας, ο οποίος επέμεινε να με ρωτά τι θα κάνει η κυβέρνησή μας σε περίπτωση που όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν δεχτούν τις προτάσεις μας.
Απάντησα ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και πως υπάρχει πνεύμα συλλογικότητας με το Eurogroup.
Επέμενε όμως, έτσι του απάντησα πως στην… απίθανη περίπτωση ενός αδιεξόδου, καθώς δεν είμαστε κολλημένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να παραιτηθούμε και να διεξάγουμε δημοψήφισμα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις- και το ζήτημα έμεινε εκεί.
βαρουφάκηςΔανάη
Ο τίτλος της συνέντευξης έγινε: «Ο Βαρουφάκης ζητεί δημοψήφισμα για το ευρώ», δηλαδή το αντίθετο από όσα δήλωσα. Έκανα μια μακρά δήλωση για να το διαψεύσω».
«Από θέμα οικονομικής πλευράς που βρίσκεται η χώρα σας;», ήταν η άλλη ερώτηση του γαλλικού περιοδικού και η απάντηση του κ. Βαρουφάκη: «Η Ελλάδα έχει χάσει την πρόσβαση στις αγορές από το 2010.
Δυστυχώς, η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισαν να απαντήσουν σε αυτή την πτώχευση με τη χορήγηση σημαντικού δανείου.
Όμως, οι αριθμοί απέδειξαν ότι αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Αυτό το επαναλαμβάνω τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό το «φάρμακο» δεν λύνει τίποτε από το πρόβλημα. Κοιτάξτε πού ακριβώς βρισκόμαστε.
Γι” αυτόν ακριβώς το λόγο, η κρίση δεν έχει τελειώσει, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων.
Οι Έλληνες υποβλήθηκαν σε περιορισμούς, υπέστησαν περικοπή στις συντάξεις, τους μισθούς, τις κρατικές δαπάνες.
Και ταυτόχρονα οι φόροι τους αυξήθηκαν, οι φόροι των αδυνάτων και όχι των πλουσίων», επισημαίνει ο Γ. Βαρουφάκης.
Σε ερώτηση που αφορά στη σχέση Ελλάδας – Βρυξελλών, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι κάποιες φορές υπάρχουν εντάσεις στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους: «Υπάρχουν ορισμένες φορές εντάσεις. Τα τεχνικά κλιμάκια του Eurogroup έχουν, αυτό που λέω εγώ, μία φυσική θεσμική αδράνεια.
Δεν υπάρχει θεσμός που να του αρέσει να αλλάζει. Υπερασπιζόμαστε τη θέση μας, εμείς καταφέραμε να τους κάνουμε να κινηθούν.
Αυτή η επιτυχία θα είναι σίγουρα προσωρινή. Θα πρέπει ακόμα να καθορίσουμε τη νέα διαδικασία. Δεν μπορούν όλα να επιλυθούν σε μία μέρα».
varoufakis1
Νίξον και Σπίγκελ… ζήλεψαν και ειρωνεύονται!
Νέο κύμα ειρωνικών σχολίων και αναρτήσεων στο twitter προκάλεσε η φωτογράφηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και της συζύγου του στο Paris Match.
«Φωτιά» πήρε το twitter από τα δηκτικά σχόλια ξένων δημοσιογράφων για τη φωτογράφηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο περιοδικό – «Κρίση; Ποια κρίση; Ο Βαρουφάκης βρίσκει χρόνο από το πυρετώδες πρόγραμμά του με τις συνεντεύξεις στα μέσα για να ποζάρει για το Paris Match» ειρωνεύεται ο Νίξον, που κάνει πόλεμο στο Έλληνα υπουργό από την πρώτη στιγμή.
Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι με πρωτοστάτες τους Σάιμον Νίξον και Πίτερ Σπίγκελ κάνουν πάρτυ με αφορμή τη νέα παρουσία του κ. Βαρουφάκη σε μέσα, επιστρατεύοντας το χιούμορ τους για να επικρίνουν τις επιλογές του Έλληνα υπουργού.
Χαρακτηριστικά ο Σάιμον Νίξον αναφέρει: «Κρίση; Ποια κρίση; Ο Βαρουφάκης βρίσκει χρόνο από το πυρετώδες πρόγραμμά του με τις συνεντεύξεις στα μέσα για να ποζάρει για το Paris Match».
Ακόμη πιο δηκτικό το σχόλιο του Πίτερ Σπίγκελ με φωτογραφία του ζευγαριού μπροστά από ένα laptop:«Το νέο MacBook Pro. Τόσο ισχυρό που αλλάζει την ελληνική οικονομία».
Η Κέιτι Μάρτιν της Wall Street Journal σχολιάζει: «Φωτογραφήθηκε για το Hello ή ακόμα; Μήπως για το Tatler; Υποθέτω ότι είναι περισσότερο ενθουσιώδεις με τα κοσμικά (socialites) απ΄ότι με τους σοσιαλιστές (socialists)».
Βαρουφάκης_πιάνο
Επιθετικός ο Λόρκαν Ρος Κέλι του Bloomberg: «Ο Γιάνης αναπτύσσει ήδη ένα κόμπλεξ ηρώα;»
Στίχους του πασίγνωστου τραγουδιού των Joe Cocker-Jennifer Warnes δανείστηκε ο Ντάνι Κεμπ του AFP που πόσταρε φωτογραφία του κ. Βαρουφάκη με τη σύντροφό του αγκαλιά αναφέροντας χαρακτηριστικά: «love lift us up where we belong (Αγάπη ανέβασέ μας εκεί όπου ανήκουμε)».
Τέλος, προβληματισμένος έδειχνε ο Μάρκο Ζάτεριν της La Stampa για την αντίδραση των Ελλήνων στην φωτογράφηση: «Περισσότερος Βαρουφάκης στο Paris Match.
Δεν θα αρέσει στους Έλληνες, έτσι δεν είναι;».
Όταν όμως φωτογραφίζονται τα όρνεα των αγορών όπως ο George Sorros, ή ο Paulson τους θαυμάζουν…
toxrima.gr

1 comment:

  1. Γιάννη, άλλαξε τους τα φώτα! Παιξ" το φίρμα για να σε μισεί ο Σοιμπλε και Γερμανοί! Απο κανάλι σε κανάλι και απο φόρουμ σε φόρουμ δίνε διαλέξεις. Μην πτοείστε απο την κριτική. Σε ζηλεύουν! Εδώ ο Γιώργος Παπανδρέου έριξε τι χώρα έξω, είπε "λεφτά υπάρχουν' για να τρέξουν όλοι να τον ψηφίσουν - όπως και έγινε- και τώρα δίνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο ακόμη κΑι εντός Γερμανίας , ο άθεο φόβος, για το πως να προκοψει μια χώρα! Τουλάχιστον εσύ Ιωάννη ακαδημαϊκός ήσουν μακριά απο το πλιάτσικο της χώρας, έχεις κάθε δικαίωμα να ομιλεις!

    ReplyDelete

wibiya widget