Saturday, March 7, 2015

Φωτιά και έκρηξη διώχνουν τους Ομπάμα από το Λευκό Οίκο


Φωτιά ξέσπασε σε καντίνα που βρισκόταν κοντά στο κτίριο - Έκρηξη σε δεύτερο ύποπτο όχημα - Η οικογένεια Ομπάμα επιβιβάστηκε στο Air Force One σε αεροπορική βάση μακριά από το προεδρικό μέγαρο 

Έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη σε όχημα πλανόδιου πωλητή τροφίμων, ενώ η φωτιά που ξέσπασε λέγεται πως έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα πριν την απογείωση του προεδρικού ελικοπτέρου, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με την οικογένειά του. 
Έπειτα από την έκρηξη οι υπηρεσίες ασφαλείας κινητοποιήθηκαν άμεσα αποκλείοντας την περιοχή και διενεργώντας έρευνα για το συμβάν. 
Όπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα, οι αρμόδιοι για την ασφάλεια του Λευκού Οίκου είχαν ξεκινήσει έρευνα για ένα ύποπτο όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στο προεδρικό μέγαρο.
Μάλιστα, οι μυστικές υπηρεσίες λέγεται πως ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος είχε ειδοποιήσει τους αρμόδιους για ένα δεύτερο όχημα που βρισκόταν κοντά στον Λευκό Οίκο. 
Ο ανταποκριτής του CBS News, Μαρκ Νόλερ, δήλωσε πως ακούστηκε ένας ισχυρός θόρυβος λίγη ώρα πριν την αναχώρηση της οικογένειας Ομπάμα για την Αλαμπάμα. 
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως εκπρόσωποι του Τύπου που βρίσκονταν για τις τακτικές ενημερώσεις, κλήθηκαν να μπουν στο κτίριο όπου κλείδωσαν οι πόρτες. Ο Αμερικανός πρόεδρος και η οικογένειά του, δεν βρίσκονται στον νότιο κήπο, κοντά στο σημείο από όπου ακούστηκε η έκρηξη. 
Την ίδια στιγμή, ο πλανόδιος πωλητής τροφίμων λέγεται πως αντιμετώπισε πρόβλημα με την καντίνα του, στην οποία ξέσπασε φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες που κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά.
Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν τα δύο περιστατικά με τα δύο διαφορετικά οχήματα σχετίζονται. 
Λίγη ώρα αργότερα, ήρθη ο συναγερμός ενώ τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός σε σελίδα του στο Twitter ανέφερε πως η μυστική υπηρεσία του Λευκού Οίκου είπε πως η φωτιά σε γωνία κοντινού δρόμου δεν θεωρήθηκε σοβαρή απειλή και ότι η κατάσταση ασφαλείας ελέγχεται πλήρως.
Η οικογένεια Ομπάμα «φυγαδεύθηκε» προς την αεροπορική βάση Άντριους όπου επιβιβάστηκε στο Air Force One για να μεταβεί στην Σέλμα της Αλαμπάμα για την 50η επέτειο της πορείας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εφόσον οι υπεύθυνοι ασφαλείας έκριναν πως δεν πρέπει να ταξιδέψουν με το ελικόπτερο από τον κήπο του Λευκού Οίκου μετά το επεισόδιο. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget