Thursday, March 26, 2015

Airbus A320: Ανακήρυξαν ήρωα του Ισλαμικού Κράτους τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings

Σελίδα υποστήριξης στο Facebook για τον συγκυβερνήτη Andreas Lubitz που έριξε εσκεμένα το αεροσκάφος της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, παρασύροντας στον θάνατο 149 ανθρώπους.
Διάβασε περισσότερα στο: Airbus A320: Ανακήρυξαν ήρωα του Ισλαμικού Κράτους τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings 

**************************************************************
Το προφίλ του συγκυβερνήτη του Airbus A320 που έριξε το αεροπλάνο στέλνοντας στο θάνατο 149 ακόμη άτομα. Τι λένε γι' αυτόν οι άνθρωποι που τον γνώριζαν και η Lufthansa (Vids)

"Ο συγκυβερνήτης της πτήσης της Germanwings που κατέπεσε το μεσημέρι της Τρίτης έδρασε οικειοθελώς με έναν τρόπο τα αίτια του οποίου ακόμη διερευνώνται", δήλωσε ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Μασσαλίας Brice Robin, την Πέμπτη.
Όπως γίνεται γνωστό από το Paris Match, ο πιλότος της πτήσης 4U9525 είχε αφήσει για λίγα λεπτά την καμπίνα και όταν προσπάθησε να επιστρέψει στο πιλοτήριο ο συγκυβερνήτης τον κλείδωσε απ' έξω χωρίς να τον αφήνει να εισέλθει.
Ο 28χρονος Andreas Lubitz, Γερμανικής υπηκοότητας συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου απέτρεψε την είσοδο του πιλότου Patrick Sonderheimer, καθώς είχε σκοπό να ρίξει το αεροσκάφος.
Όπως γίνεται γνωστό από τα πρώτα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας που βασίζονται στους διαλόγους που καταγράφονται στο πρώτο μαύρο κουτί που βρέθηκε, ο Lubitz απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο και πάτησε το κουμπί καθόδου στέλνοντας το Airbus να συντριβεί πάνω στις Άλπεις.
Η εισαγγελία δεν έχει αποφανθεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή τρομοκρατική ενέργεια ενώ γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί το δεύτερο μαύρο κουτί το οποίο θα φέρει στο φως περισσότερα στοιχεία.
Το αεροπλάνο έπεσε στο βουνό με ταχύτητα 700 χλμ την ώρα και ο  θάνατος των επιβατών ήταν ακαριαίος ενώ επί 8 λεπτά έχανε ύψος.
"O συγκυβερνήτης ανέπνεε κανονικά και δεν είπε ούτε μία λέξη πριν τη συντριβή, ενώ τα τελευταία λεπτά πριν τη συντριβή ακούγονταν μόνο οι κραυγές των επιβατών" δήλωσε από τη δική του μεριά ο επικεφαλής της εισαγγελίας του Ντίσελντορφ.
"Δεν υπάρχουν στοιχεία που να εμπλέκουν τον Lubitz με τρομοκρατικές οργανώσεις", πρόσθεσε.
Όπως είπε, οι κραυγές ακούστηκαν δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή, κάτι που δείχνει πως κανείς δεν είχε αντιληφθεί πως το αεροπλάνο έχανε ύψος μιας και αυτό γινόταν σταδιακά όπως φαίνεται από την πρώτη ανάλυση.
Ο συγκυβερνήτης ανάσαινε "ήρεμα" μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές. 
Μιλώντας στο AFP Γάλλοι ειδικοί εκτιμούν ότι με δεδομένο ότι ο συγκυβερνήτης έμεινε μόνος του στο πιλοτήριο για αρκετά λεπτά καθώς και ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε τροχιά καθόδου επί εξίσου πολλά λεπτά δύο μπορεί να είναι τα ενδεχόμενα:
Ή ο συγκυβερνήτης να ήθελε να αυτοκτονήσει ή να αρρώστησε ξαφνικά, με το δεύτερο να φαίνεται λιγότερο πιθανό καθώς οι προσεκτικοί χειρισμοί που απαιτούνται για να αρχίσει την καθοδική του πορεία το Airbus δεν θα μπορούσαν να γίνουν από έναν άνθρωπο σε τέτοια κατάσταση.

Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι ο συγκυβερνήτης του A320 είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο 2013 από την Germanwings και ότι είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης.
Η καταγωγή του συγκυβερνήτη ήταν από την μικρή πόλη  Montabaur στη Ρηνανία της Γερμανίας και ήταν μέλος του τοπικού κλαμπ πιλότων και εργαζομένων σε αεροπορικές εταιρείες.
Το τοπικό LSC Westerwald club στο οποίο ήταν μέλος κοινοποίησε και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, γράφοντας:
"Ο Andreas έγινε μέλος της ομάδας μας σαν νέος, για να ολοκληρώσει το όνειρο του να πετάξει. Τα μέλη του club θρηνούμε για τον χαμό του Andreas και των υπολοίπων 149 θυμάτων της πτήσης".
Φίλοι και συγγενείς του στην πόλη του Montabaur, δήλωσαν αμέσως μετά την τραγωδία πως δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα κατάθλιψης ή ψυχολογικής διαταραχής στο παρελθόν.
"Ήταν χαρούμενος και πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά του στη Germanwings και τα πήγαινε καλά", δήλωσε ο Peter Ruecker, πρόεδρος του LSC club.
Ο Ruecker δήλωσε πως ο Lubitz ήθελε να γίνει πιλότος από την εφηβεία του και εκπαιδεύτηκε από την εταιρεία Lufthansa. Ήταν πολύ ήσυχος, χαμηλών τόνων, αλλά πολύ φιλικός", πρόσθεσε ο Ruecker.
O πρόεδρος της Lufthansa Carsten Spohr δήλωσε πως ο Lubitz ήταν "έμπειρος και σωστά εκπαιδευμένος".
Ο Lubitz προσελήφθη από την Germanwings to 2013.
Χωρίς να προκύπτουν πάντως στοιχεία συσχετισμού του με τζιχαντιστές, άγνωστοι ανέβασαν στο Facebook σελίδα στήριξης του χαρακτηρίζοντας τον φανατικό Ισλαμιστή. Οι αρχές της Γαλλίας διενεργούν εισαγγελική έρευνα για τον εντοπισμό των υπεύθυνων της σελίδας που έχει προκαλέσει σάλο σχολίων στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με το Associated Press, στο προφίλ του δράστη που έχει κλείσει, δεν εντοπίστηκε πολιτικό κίνητρο, ενώ ο Lubitz έγραφε πως ήταν μέλος μιας ορειβατικής λέσχης και συμμετείχε σε αγώνες τρεξίματος που διοργανώνοντας από την Lufthansa. Διατηρούσε σχέση με μια κοπέλα ονόματι Valeria από το 2014.

H αστυνομία στο πατρικό σπίτι του συγκυβερνήτη:


Η Aviation Business Gazette έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του Lubitz ως εξής:
The Federal Aviation Administration's Airmen Certification Database contains the following listing:
UniqueID: A4833038
FirstName: Andreas Guenter
LastName: Lubitz
Street1: Am Spiessweiher 8
Street2: Montabaur
City: Rheinland Pfalz
State:
Zip: 56410
Country: GERMANY
Region: EU
MedClass: 3
MedDate: 062010
MedExpDate: 062015

Το παρακάτω βίντεο του Guardian δείχνει πώς ένας πιλότος μπορεί να κλειδωθεί στο κόκπιτ:


Περισσότερα: Airbus A320

No comments:

Post a Comment

wibiya widget