Monday, March 16, 2015

Ο συγγραφέας Σαράντος Καργάκος σχολιάζει: Κι αν νικήσουμε;

Σαράντος Ι. Καργάκος
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ
Συγγραφέας

Κι αν νικήσουμε;

Ό,τι δεν έκανε ο Αλέξανδρος, που δεν υπέταξε όλη την Ευρώπη (έφθασε λίγο πέρα από το Δούναβη) προτίθεται να το κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το Αλέξιος, απ' όπου το Αλέξης, είναι υποκοριστικό του Αλέξανδρος.Εκεί όπου απέτυχε ο παλαιός Ηπειρώτης, ο Πύρρος, προτίθεται να επιτύχει ο νεώτερος, ολίγον άπειρος Ηπειρώτης. Τρέμε Ευρώπη!
Προβλέπω εκλογές για να εγκρίνει ο λαός με την ψήφο του τη νέα "εκστρατεία". Ροσινάντης υπάρχει. Βουκεφάλας δεν υπάρχει. Δεν φοβάμαι μήπως μας νικήσουν. Φοβάμαι μήπως νικήσουμε. Γιατί τότε θα αλληλοσπαραχτούμε. Θυμάστε τι έγινε με τους διαδόχους του Αλεξάνδρου...

Αποτέλεσμα εικόνας για καργακος μεγας αλεξανδρος

2.-

Ο κ. "Περίπλοκος" ή "Σοφόν το σαφές"
Θα ήταν φρόνιμο ο περίπλοκος Υπουργός μας επί των οικονομικών να μετριάσει την δημιουργική ασάφεια όταν ομιλεί στο εξωτερικό. Για να τον καταλαβαίνουν οι ξένοι εταίροι και να αποφεύγονται οι περιπλοκές. "Σοφόν το σαφές" έλεγε ο Κοραής. Εμείς δεν χρειάζεται να τον καταλαβαίνουμε. Αρκεί να πληρώνουμε τα σπασμένα των πολιτικών αβελτηριών.
Υ.Γ. : Το ίδιο ισχύει και για τον Υπουργό Εξωτερικών καθώς και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας...
Σ.Σ. ΦΒ

3.-


2 comments:

  1. Γιατί μήπως τους προηγούμενους τους καταλάβαινε κανείς; Αυτοί είχαν και το πρόσθετο προνομοιο όχι τόσο της ασάφειας όσο του ψεύδους.

    ReplyDelete
  2. Δεν νομίζω ότι ότι ο τσιπρας είναι τόσο αλαζων ώστε να πιστεύει ότι είναι ο δεύτερος πυρρος ή μέγας Αλέξανδρος. Αν η αναφορά αφορούσε τον ευαγγελο ή βαγγελακη βενιζελο θα μπορούσα ίσως να το πιστέψω. Ο τσιπρας το μόνο που θέλει να καταφέρει μετά την άλωση των Αθηνών απο τους γερμανούς, είναι μια αξιοπρεπή παράδοση!

    ReplyDelete

wibiya widget