Thursday, March 19, 2015

Αστειάκια Μερκελ :"Ανυπομονώ να διαφωνήσω με τον Τσίπρα "!

"Ανυπομονώ να διαφωνήσω με τον Τσίπρα", αστειεύεται η Μέρκελ στη Bundestag
"Προσκάλεσα τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο. Ανυπομονώ να συνομιλήσω και πιθανώς να διαφωνήσω με τον Τσίπρα στην πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο ως πρωθυπουργός", δήλωσε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, από το βήμα της γερμανικής Βουλής.
Η Angela Merkel τόνισε, μιλώντας στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής, πως η λύση στα ελληνικά προβλήματα μπορεί να βασιστεί μόνο στις συμφωνίες του Eurogroup, προσθέτοντας πως εάν το ευρώ καταρρεύσει, θα καταρρεύσει και η Ευρώπη. Τόνισε δε πως "είναι απολύτως σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει μια λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας σήμερα στις Βρυξέλλες ή την Δευτέρα".
«Έχω προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο την Δευτέρα και ανυπομονώ για την επίσκεψή του. Θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε ο ένας με τον άλλο λεπτομερώς, και ίσως και να διαφωνήσουμε», δήλωσε γελώντας.
Η γερμανίδα Καγκελάριος επισήμανε επίσης, πως αν και το 2015 είναι η χρονιά που όλα τα κράτη μέλη παρουσίασαν ανάπτυξη, για πρώτη φορά από την αρχή της οικονομικής κρίσης, αυτή δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί.
Όπως είπε η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί, επομένως όλα τα κράτη μέλη πρέπει να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να γίνουν περισσότερες προσπάθειες κι εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ φέτος.
Η γερμανίδα καγκελάριος πρόκειται να μεταβεί μέσα στην ημέρα στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής


Πηγή:www.reporter.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget