Thursday, March 26, 2015

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη μάνα του Βαγγέλη ανήμερα της γιορτής του

Επίσκεψη στην οικογένεια του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Ρέθυμνο, πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξής τύπου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά.
Ο Πρόεδρος του "Ποταμιού", περιέγραψε τη συνάντηση με την μητέρα του 20χρονου Βαγγέλη και ανακοίνωσε πρόταση του κόμματος, να τεθεί το θέμα του bullying  στη Βουλή, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του νεαρού φοιτητή.
"Το σπίτι ήταν ανοιχτό, η μάνα είχε ετοιμάσει φιλέματα για όσους επισκέπτες έρχονταν από το χωριό, μόνο που όλοι έρχονταν με μαύρα", είπε ο Στ. Θεοδωράκης μεταφέροντας το κλίμα της συνάντησης, που έγινε σε μια φορτισμένη συναισθηματιικά ημέρας,  ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Βαγγέλη.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε τον φόβο που του εξέφρασε η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή Μαρία, θέλοντας να τονίσει ότι το θέμα του εκφοβισμού δεν περιορίζεται σε μεμονωμένα περιστατικά.
"Πολύ φοβάμαι ότι τώρα και αυτήν την ώρα που μιλάμε κάποιος άλλος Βαγγέλης βασανίζεται σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας, ή μια άλλη Βαγγελιώ"
Χρέος στην μνήμη του Βαγγέλη η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων
Ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι χρέος της Πολιτείας στην μνήμη του Βαγγέλη θα πρέπει να είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αλλά και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.
"Ο Βαγγέλης είναι θύμα κάποιων τσαμπουκάδων που είναι και αυτοί από την Κρήτη και πρέπει να απολογηθούμε για αυτό.  Πρέπει να πούμε ότι αυτοί οι τσαμπουκάδες δεν έχουν θέση στην Κρήτη"
Συνεχίζοντας, ανακοίνωσε, ότι σήμερα μετέφερε στην κοινοβουλευτική του ομάδα, να καταθέσει πρόταση προς όλα τα κόμματα, για μια κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων ώστε να συζητήθεί αυτό που συνέβη στον 20χρονο φοιτητή και έπειτα το θέμα να οδηγηθεί στην ολομέλεια.
Ζήτησε ταυτόχρονα την παραδειγματική τιμωρία όχι μόνο των δραστών που ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη αλλά και "αυτοί που είχαν γυρίσει την πλάτη", σε αυτό που συνέβαινε, ο Διευθυντής της Σχολής, οι καθηητές που γνώριζαν και δεν μίλαγαν. 
"Αυτό θα πρέπει να κάνουμε στην μνήμη του Βαγγέλη" σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ευθύνες και σε όσους παρενέβησαν για να αθωώσουν τους δράστες
Ερωτηθείς στην συνέχεια για το ενδεχόμενο εμπλοκής πολιτικού από την Κρήτη στην υπόθεση Γιακουμάκη και συνακόλουθη απόδοση ευθυνών για ότι συνέβη, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι το θέμα εναπόκειται στις αστυνομικές αρχές και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν σε τρία επίπεδα
α) στους δράστες β) στον περίγυρο που ήξερε και δεν μιλούσε και γ) σε αυτούς που παρενέβησαν για να αθωώσουν τους δράστες και που αν δεν είχαν παρέμβει ίσως σήμερα ο Βαγγέλης ζούσε.
Flashnews

1 comment:

  1. Δεν αρκεί η τιμωρία των οποίων υπευθύνων έστω και αν αποβεί καθαρτικη. Αυτο που χρειάζεται είναι η κοινωνική επιμόρφωση κατα του εκφοβισμού βίαιου ή μη, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα σχολεία όλης της χώρας να μιλάνε στους μαθητές στην τάξη, η κοινωνία νζ συζητάει ανοιχτά αυτά τα θέματα και κάθε γονέας και κάθε ανθρώπους να παίρνει στάση στα φαινόμενα βίας. Έτσι θα τιμήσουμε τον Βαγγέλη και θα τον κρατήσουμε στην καρδιά μας.

    ReplyDelete

wibiya widget