Saturday, March 28, 2015

Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι στη λίστα Λαγκάρντ με 5,5 εκ $ σε off-shore στην Καραϊβική;


LISTA_LAGARDE_

 Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί όταν είχε ρθεί αρχικά στην δημοσιότητα αυτό το θέμα, ο Α. Σαμαράς αρκέστηκε στις αστείες δικαιολογίες που πρόβαλε ένας «από τους πιο εχέμυθους, ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες του»...

Ο Ερβέ Φαλτσιανί ήταν αυτός που κατάφερε να βγάλει από ηλεκτρονικά συστήματα της τράπεζας HSBC γύρω στις 80.000 καρτέλες με καταθέτες. Οι 2.063 απ" αυτές αποτέλεσαν τη Λίστα Λαγκάρντ.
Στην λίστα Λαγκάρντ που έχει δει το φως της δημοσιότητας περιλαμβανόταν και το όνομα του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου του ανθρώπου που «ο κ. Σαμαράς του έχει αναθέσει κατά καιρούς ειδικές αποστολές» όπως αναφέρει περασμένο δημοσίευμα του «Βήματος»:
«Εν μέσω της θητείας του ως διπλωματικού συμβούλου του κ. Σαμαρά, το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και συγκεκριμένα όταν εμφανιζόταν συνδιαχειριστής λογαριασμού 550 εκατ. δολαρίων.

Από την πρώτη στιγμή ο Παπασταύρου έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε για «πολιτικό αμοραλισμό» και τόνιζε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον εν λόγω λογαριασμό και ότι η μόνη εμπλοκή του στη λίστα σχετίζεται με λογαριασμό 5,4 εκατ. δολαρίων πελάτη του. Οι εξηγήσεις του έγιναν αποδεκτές από τον κ. Σαμαρά και δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο η θέση του στο στενό πρωθυπουργικό σύστημα εξουσίας».
Σήμερα όμως τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα ότι ο Σταύρος Παπασταύρου διαθέτει καταθέσεις ύψους 5.397.856 δολαρίων σε off shore εταιρία με έδρα το εξωτικό νησί Τορτόλα στην Καραϊβική.

Η στήλη του «Βήματος» δεν ονοματίζει τον 47χρονο δικηγόρο, έμπιστο συνεργάτη του Α. Σαμαρά αλλά τον «φωτογραφίζει» κάνοντας λόγο για πολιτικό πρόσωπο, που βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις στον λογαριασμό του που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει αποσυρθεί από την πολιτική εξακολουθώντας ατύπως να συμβουλεύει πολιτικό κόμμα, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι αποδείχθηκε μετά από έρευνα πως ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν ήταν απλώς ο διαχειριστής του λογαριασμού αλλά ο δικαιούχος. Μέχρι σήμερα εμφανιζόταν ως πληρεξούσιος.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, δύο δημοσιογράφοι του οποίο επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα το ΣΔΟΕ. Οι δημοσιογράφοι είχαν συνάντηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τους πληροφόρησαν ότι συνομίλησαν με τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος έδωσε τα στοιχεία για το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο [thepaper]

epikairo: Να σημειώσουμε τα εξής απίθανα που έχουν συμβεί με τον κο Παπασταύρου.Καταρχάς, πρόκειται για στενότατο συνεργάτη του κου Σαμαρά. Μάλιστα, με αυτή του την ιδιότητα συνάντησε ακόμη και την κα Λαγκάρντ, όχι τη λίστα, αλλά την Κριστίν. Ήταν Οκτώβριος του 14 στην Ουάσιγκτον, όταν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) συναντήθηκαν για 20 λεπτά με τη Λαγκάρντ με θέμα τη λήξη του προγράμματος του μνημονίου τον Δεκέμβριο του 2014 [πηγή]

Δεύτερον, ο Σταύρος Παπασταύρου είπε δημόσια ψέματα ότι δεν είναι ο κάτοχος του λογαριασμού των 5,5 εκ $ σε off-shore με έδρα το εξωτικό νησί Τορτόλα στην Καραϊβική. Παρουσιάστηκε ως υποτιθέμενος συνδιαχειριστής, το θέμα δεν ερευνήθηκε καν καθότι οι δικαιολογίες του έγιναν δεκτές από τον κο Σαμαρά! Απίστευτο και όμως αληθινό. Έτσι, το δημοσίευμα ξένου πρακτορείου (στα δικά μας επικρατεί η γνωστή ομερτά)  αποκαλύπτει ότι αυτός είναι ο κάτοχος του συγκεκριμένου ποσού. Αναμένουμε τις νεότερες πληροφορίες.

Τρίτον, ο Σταύρος Παπασταύρου, ενώ συμπεριλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ, διαπραγματευόταν με την τρόικα για τις φοροελαφρύνσεις! Τι ειρωνία, ένας άνθρωπος που ελέγχεται για φοροδιαφυγή να δίνει τη μεγάλη μάχη για να ελαφρυνθούν φορολογικά ποιοι άραγε; Μάλιστα, συμμετείχε και σε τσακωμό με τον Τόμσεν (εδώ) για τις φοροελαφρύνσεις!

Τέταρτον, οι χειρισμοί της λίστας Λαγκάρντ επί κυβέρνησης Σαμαρά είναι απόλυτα ύποπτοι και μάλιστα έχουν δημιουργηθεί σημαντικές αντιφάσεις κατά την κατάθεση του κου Στασινόπουλου στην εξεταστική για τη λίστα Λαγκάρντ και το ειδικό δικαστήριο. Ο κος Στασινόπουλος είναι αυτός που αντικατέστησε τον κο Διώτη στο ΣΔΟΕ τον Αύγουστο του 2012. Επισημαίνουμε ότι ο Στασινόπουλος μπήκε επικεφαλής του ΣΔΟΕ από προϊστάμενος της ΔΟΥ Μεσσηνίας (αρχικά υπάλληλος της εφορίας). Πώς εμπιστεύθηκε το κράτος τη θέση του ΣΔΟΕ σε έναν άνθρωπο χωρίς τα απαραίτητα προσόντα; Ήταν παιδικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης

Θυμίζουμε ότι την ημέρα που παρελήφθη το στικάκι από το ΣΔΟΕ στις 2-10-2012, φέρεται να ανοίχτηκαν αρκετά αρχεία από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ειδικού γραμματέα (μεταξύ αυτών της πεθεράς του κου Κεφαλογιάννη και του κου Μιωνή). Όμως ο κ. Στασινόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ανοίχτηκε το στικάκι στον υπολογιστή του καθώς εκείνος το παρέδωσε αμέσως για τις δικές του ενέργειες στον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπονή. Πρόσθεσε δε, πως τις ώρες που φέρεται να έχουν ανοίξει τα αρχεία εκείνος υποστήριξε ότι δεν ήταν στο γραφείο του αλλά καθοδόν προς τον Άρειο Πάγο.

Εν προκειμένω, ο Στασινόπουλος ψεύδεται αποδεδειγμένα διότι παρέλαβε το usb [11:00pm] και σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της αστυνομίας ανοίχθηκαν 5 στοχευμένα αρχεία μεταξύ 12:20 και 13:10 της ίδιας μέρας από τον υπολογιστή του Γ.Γ. του ΣΔΟΕ, δηλαδή του κου Στασινόπουλου. Ο ίδιος επικαλείται ότι έδωσε το usb στον κο Πεπόνη [οικονομικό εισαγγελέα] στις 12:45 και είναι κατηγορηματικός ότι δεν πείραξε το usb αλλά το κλείδωσε στο συρτάρι του μέχρι την παράδοση στον κο Πεπόνη. Εντούτοις, η πραγματογνωμοσύνη για το USB είναι σαφής και επισημαίνεται ως ακριβής ώρα η παράδοση στον κο Πεπόνη η 14:45 [via]

Εφόσον αποδειχθεί η εμπλοκή Παπασταύρου στη λίστα Λαγκάρντ ως δικαιούχου του προαναφερθέντος ποσού, θα πρόκειται περί ενός τεράστιου σκανδάλου με εμπλοκή όλων όσων συμμετείχαν στη διαχείριση της λίστας. Και μεις, διαβάζοντας όλα αυτά, δεν μπορούμε να μην κάνουμε τον συνειρμό για το ποιοι και πώς έμπλεξαν τον Παπακωνσταντίνου σε αυτή την υπόθεση, θυμίζοντας ότι το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, καθότι διέρρευσαν ψευδώς και από τον στενό κύκλο της τότε κυβέρνησης ότι ήταν στη λίστα Λαγκάρντ.

Ερωτήματα που είμαστε βέβαιοι ότι θα απαντηθούν στη συνέχεια...
Last modified on Saturday, 28 March 2015 12:10

No comments:

Post a Comment

wibiya widget