Tuesday, March 24, 2015

Δείτε φωτογραφίες από τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας. Για την 25η Μαρτίου

Δείτε φωτογραφίες από τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Παρουσία του υπουργού Παιδείας και του δημάρχου Αθηναίων εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η μεγάλη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή 1878 μαθητών από τα 313 σχολεία του Δήμου Αθηναίων και για πρώτη φορά μετά από χρόνια, χωρίς κιγκλιδώματα. 
Παρουσία του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη εκατοντάδες μαθητές παρήλασαν μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 
Το περισσότερο χειροκρότημα κέρδισαν οι μαθητές με τις παραδοσιακές φορεσιές που συμμετεχείχαν και φέτος στους εορτασμούς για την επέτειο της 25η Μαρτίου.


Οι μαθητές από τα 174 δημοτικά, τα 72 γυμνάσια και τα 67 λύκεια παρήλασαν υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, ενώ, όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση ξεκίνησε με το Λύκειο Καλαβρύτων, οι μαθητές του οποίου φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες και ο σημαιοφόρος κρατούσε το λάβαρο της επανάστασης του 1821. 



Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες του σώματος προσκόπων και αθλητές των special Olympics. 

Της παρέλασης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ενώ στεφάνι κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο κοσμήτορας της Βουλής Γιώργος Πάντζας.



«Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, ημέρα σεβασμού της μνήμης, ημέρα Ιστορίας, ημέρα για όλες τις γενιές που έκαναν την Ελλάδα να είναι ελεύθερη και δημοκρατική και ημέρα γιορτής για τη νέα γενιά, για τα παιδιά που είδαμε, για τους γονείς τους, για τους δασκάλους τους, για όσους βοηθούν η νέα γενιά να γίνει αντάξια των προηγούμενων γενιών και καλύτερη από αυτές» τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας.



«Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και τη νέα γενιά. Στα καλά σχολεία, τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια, στην προαγωγή της επιστήμης και της καινοτομίας. Γιατί μόνον έτσι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.










































Στρατής Λιμνιός , Ισμήνης Xαραλαμποπούλου, Φωτογραφίες: William Faithful24/03/2015 -12:20 Πρώτο ΘΕΜΑ.gr


No comments:

Post a Comment

wibiya widget