Sunday, November 27, 2016

Προβλήματα στην Αττική από την έντονη βροχόπτωση - 170 κλήσεις στην Πυροσβεστική


Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε αρκετές περιοχές της Αττικής από την ισχυρή βροχή και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 20 οχήματα και 40 πυροσβέστες παρεμβαίνει για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων.
Στο κέντρο της Αθήνας κλειστοί ήταν από την έναρξη των δρομολογίων οι σταθμοί του Μετρό σε «Ευαγγελισμό», «Μέγαρο Μουσικής» και «Πανόρμου», λόγω της συσσώρευσης υδάτων.
Παράλληλα,για αρκετή ώρα το πρωί της Κυριακής διεκόπη η κυκλοφορία σε κεντρικά σημεία της Αθήνας όπως στην οδό Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τη Βασ. Σοφίας.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί 170 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα κυρίως από τη Δυτική Αττική, σε Μενίδι, Περιστέρι, Πετρούπολη, Καματερό, Ίλιον και Άνω Λιόσια αλλά και στο κέντρο από Κάτω Πατήσια και Κυψέλη.
Επιπλέον, η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό ενός ατόμου από ακινητοποιημένο αυτοκίνητο στην Ευελπίδων καθώς και άλλων τριών ατόμων από Ι.Χ λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι.
Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί καθώς μεγάλος όγκος υδάτων έχει συσσωρευτεί και σε κεντρικούς δρόμους, ενώ σε αρκετά σημεία δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες.
Έντονα τα προβλήματα από πλημμύρες και σε πολλές περιοχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, σε νησιά του Ιονίου.
 Λόγω του καιρού αναβάλλεται για το ερχόμενο Σάββατο ο προγραμματισμένος για σήμερα, ποδηλατικός γύρος στο Θησείο.
Sofokleousin.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget