Thursday, November 24, 2016

Τρίπολη. Πανδαιμόνιο στη δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου- Αποχώρησαν οι συνήγοροι της μαύρης χήρας

Πανδαιμόνιο στη δίκη - Αποχώρησαν
οι συνήγοροι της μαύρης χήρας
Με την ίδια ένταση συνεχίστηκε και μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της  Αγγελικής Νικολούλη , η διαδικασία στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τρίπολης για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, στην Κοιλάδα, τον Δεκέμβριο του 2014, με κατηγορούμενη την ίδια του τη σύζυγο.Ένταση που κορυφώθηκε με την αποχώρηση των συνηγόρων της κατηγορουμένης, Βασίλειου και Σπύρου Ρομποτή, λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης και τον διορισμό νέων δικηγόρων από το δικαστήριο.
Αφορμή για την πρωτοφανή αυτή εξέλιξη, στάθηκε η εξέταση ως μάρτυρα ενός Αξιωματικού της Ασφάλειας Ναυπλίου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που βεβαίωνε, με την από 23 Ιουλίου του 2015 κατάθεσή του, ότι ήταν παρών στην φερόμενη ομολογία της 38χρονης κατηγορουμένης που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 2015 και συγκεκριμένα μετά τις 3:30 τα ξημερώματα.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλλαν ένσταση κατά της εξέτασης του Αξιωματικού, καθώς ο συγκεκριμένος μάρτυρας, παρ’ όλο που συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των μαρτύρων, είχε αφαιρεθεί από το παραπεμπτικό βούλευμα, με το οποίο η κατηγορουμένη βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης και προχώρησε στην εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα, ζητώντας συνεχώς από τους δύο δικηγόρους να μη διακόπτουν τη διαδικασία και να έχουν πιο ευπρεπή συμπεριφορά μέσα στο δικαστήριο. Ο τρόπος με τον οποίο γινόταν η εξέταση του μάρτυρα προκάλεσε πολλές φορές την αντίδραση των δικηγόρων της κατηγορουμένης με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και οι δύο, προκαλώντας έκπληξη τόσο στην εντολέα τους όσο και σε ολόκληρο το ακροατήριο.
Το δικαστήριο διέκοψε και λίγη ώρα αργότερα προχώρησε στο διορισμό δύο συνηγόρων υπεράσπισης από τον πίνακα του δικηγορικού συλλόγου Τριπόλης. Νωρίτερα και λόγω των συχνών εντάσεων μέσα στη δίκη κυρίως από την πλευρά των δικηγόρων της 38χρονης, η πρόεδρος ζήτησε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια και να απαντήσει στο ερώτημα, αν νιώθει εμπιστοσύνη προς το δικαστήριο, με την ίδια να απαντά καταφατικά, τονίζοντας ότι δεκαέξι μήνες τώρα περνάει άσχημα και δύσκολα.
Η πλευρά της πολιτικής αγωγής κάνει λόγο για πρωτοφανή κωλυσιεργία στη διαδικασία διεξαγωγής της δίκης. «Η οποιαδήποτε προσπάθεια, εκούσιας ή ακούσιας χρονοτριβής που έχει τελικά ως αποτέλεσμα την παρακώλυση της διαδικασίας, είμαστε βέβαιοι, ως πολιτική αγωγή ότι δεν θα πιάσει τόπο και ότι το δικαστήριο θα την αποτρέψει, ώστε να μην οδηγηθούμε στα όρια του 18μήνου, όπου εκπνέει η προθεσμία προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης» τονίζει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Γιώργος Γεωργόπουλος. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.
Πρωτο ΘΕΜΑ.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget