Tuesday, November 29, 2016

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ 2-2: Νόμιζε ότι κέρδισε και την… πάτησε


Η 11άδα που αγωνίστηκε σήμερα σίγουρα δεν θα εμφανιστεί ξανά σε επίσημο γήπεδο. Ο αγωνιστικός χώρος, επίσης, ήταν τραγικός. Τίποτα από αυτά δεν αποτελεί δικαιολογία για την ΑΕΚ όμως, όταν προηγείται με 2-0 στο 47'. Κι όμως, με τον Ζοσέ Μοράις να... βιάζεται, η Ενωση επέτρεψε στην Αναγέννηση να αντιδράσει, να ισοφαρίσει και στο τέλος να φλερτάρει και με τη νίκη! Πολύ καλοί οι μικροί για την ΑΕΚ, με τους Τσέλιο-Γιαννούτσο να ξεχωρίζουν, δύο γκολ ο Πέκχαρτ αλλά απάντησαν οι Τζέκος και Μάιγκα!
Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς, υπό την έννοια ότι έδειξε διάθεση παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Ειδικά οι μικροί στο κέντρο έδιναν έναν ρυθμό στην ομάδα. Ο Τσέλιος έδινε και κάθετες, όπως αυτή στο 4' για τον Ζόριτς, αλλά οι αμυντικοί τον έκλεισαν πριν τελειώσει τη φάση. Ο Πέκχαρτ, πάντως, την τελείωσε στο 15' με την κοντινή προβολή μετά την μπαλιά του Πατίτο αλλά ο Πρίφτης μπλόκαρε.
Οσο περνούσαν τα λεπτά, γινόταν όλο και πιο δύσκολο το να παίξεις ποδόσφαιρο σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο. Βασικά γινόταν δύσκολο ακόμη και το να διώξεις απλά την μπάλα σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο 20' στην άμυνα της ΑΕΚ, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε το σουτ του Μπλέντι από πλάγια. Ο Ζοσέ Μοράις ζητούσε από τους παίκτες του να παίξουν πιο γρήγορα αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο σε αυτό το γήπεδο, με τον Τσέλιο πάντως να παίρνει πρωτοβουλίες και να έχει και ένα σουτ άουτ.
Στο διάστημα 20'-35' ο Πατίτο ήταν εκτός ματς αλλά κάπου εκεί πήρε μια-δυό πρωτοβουλίες και η δεύτερη ήταν η πάσα στον Πέκχαρτ στο 36', για να πιάσει ωραίο σουτ εκτός περιοχής αυτός και να στείλει την μπάλα στη γωνία (0-1). Και κάπως έτσι, την ώρα που η Αναγέννηση προσπαθούσε να πάει το ματς στη δύναμη όπως είναι λογικό, η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι πρωταγωνιστές ήταν ξανά οι ίδιοι. Αρχικά ο πιτσιρικάς Τσέλιος με ένα πολύ καλό σουτ που απέκρουσε στη γωνία ο Πρίφτης και στη συνέχεια ο Πέκχαρτ, ο οποίος έκανε το 0-2 με το... γόνατο, στο 47', μετά το γύρισμα του Ζόριτς. Το ματς, έλεγε η λογική, είχε καθαρίσει για την Ενωση αλλά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο 59' με το ωραίο τακουνάκι του Μπιτέλη, με την έμπνευση του να μην έχει αποτέλεσμα (άουτ). Οπως δεν είχε αποτέλεσμα και η πάσα του για τον Ξέρρα στο 62', αφού ο Ανέστης απέκρουσε το κοντινό πλασέ και κράτησε το 0-2.
Οχι για πολύ όμως... Στην ΑΕΚ, για την οποία ο Μοράις έβαλε σαν... δεξί εξτρέμ τον Ντίντακ (μετά πήγε κανονικά αριστερά) αντί του Ζόριτς, έπαιζαν σαν να είχε τελειώσει ο αγώνας και έτσι η Αναγέννηση συνέχισε να το παλεύει και στο 68' με την κεφαλιά του Τζέκου που έγινε... ένα με το έδαφος, μετά το φάουλ του Φέτση, ξαναμπήκε στο ματς (1-2). Ούτε αυτό ξύπνησε τους Κιτρινόμαυρους όμως...
Η Ενωση επέτρεψε στην Καρδίτσα να πιέσει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση του Ανέστη σε ωραίο σουτ του Τζέκου στο 76'. Μικρή διαφορά έκανε η απόκρουση, με δεδομένο ότι από την εκτέλεση κόρνερ έγινε όντως το 2-2 με την κεφαλιά του Μάιγκα, ο οποίος νίκησε Τζανετόπουλο-Ανέστη! Ο Μοράις αντέδρασε με την είσοδο του Αλμέιδα αντί του Τσέλιου και στο 86' έβαλε και τον Αραβίδη αντί του Πατίτο αλλά η Αναγέννηση το πίστευε πλέον ότι θα έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα και το πήρε. Και θα μπορούσε να ήταν και νίκη με το πλασέ του Τζέκου στο 90'...
Αναγέννηση Καρδίτσας: Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος (46' Τσιλούλης), Φέτσης, Μπλέντι, Τζέκος, Μπιτέλης (82' Τσόπελας), Ντιατά (56' Ξέρρας).
ΑΕΚ:  Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιαννούτσος, Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Τσέλιος (79' Αλμέιδα), Πατίτο (86' Αραβίδης), Ζόριτς (67' Ντίντακ), Πέκχαρτ.
gazzetta.gr /Τρίτη, 29. Νοεμβρίου 2016 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget