Wednesday, November 23, 2016

ΚΑΡΔΊΤΣΑ. 2 τόνους και 100 μέτρα πουτίγκα μοιράζουν οι Καρδιτσιώτες.


ΘΑ ΖΥΓΙΖΕΙ 2 ΤΟΝΟΥΣ

Πουτίγκα μήκους 100 μέτρων ετοιμάζουν στην Καρδίτσα

 Τη μεγαλύτερη πουτίγκα που έχει φτιαχτεί στον κόσμο, μήκους 100 μέτρων και βάρους δύο τόνων, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν στις 8 Δεκεμβρίου οι ζαχαροπλάστες της Καρδίτσας.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 13:51, 22/11/16


Πουτίγκα μήκους 100 μέτρων ετοιμάζουν στην Καρδίτσα
 Πρόκειται για εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, με το τοπικό Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Παυσιλιπούπολης.
 Όπως δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο πρόεδρος των ζαχαροπλαστών, Γιάννης Κουφόπουλος, για την παρασκευή της γιγάντιας πουτίγκας θα χρειαστούν 6.000 αυγά, 500 κιλά αλεύρι, 500 κιλά ζάχαρη, 300 κιλά γάλα και μπαχαρικά, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 ζαχαροπλάστες.
 «Η πουτίγκα ή κοφτή, όπως λέγεται στην Καρδίτσα, είναι τοπικό γλύκισμα και θέλουμε να το αναδείξουμε σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο κ. Κουφόπουλος.  Μετά την παρασκευή του, το γλυκό θα κοπεί σε 5.000 μερίδες και θα μοιραστεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες.



1 comment:

  1. Μπράβο στη γκαραγκνιά..Την ώρα που οι βλαχοι στα Τρίκαλα Δήμος και επιχηριματιες κοιτάνε πώς να τα αρπαξουν από όπου μπορούν χωρίς να δώσουν τίποτα οι γκαραγκούδις μοιράζουν ΔΩΡΕΆΝ 2 ΤΟΝΙ που τίγκα. Μπράβο παιδιά Κάντε την Καρδίτσα Εξωτική..όχι με ξωτικά λέμαργα και κλεφτρονια..

    ReplyDelete

wibiya widget