Thursday, November 24, 2016

Μυτιλήνη.Έκρηξη γκαζιού στη Μόρια. Νεκρή μάνα και 2 παιδιά..

Tραγικό δυστύχημα στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Μόριας. Μια 66χρονη γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί βρήκαν φρικτό θάνατο. Πολλοί τραυματίες, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση
Adtech Ad
Σύμφωνα με το τοπικό lesvosnews, αργά το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε έκρηξη γκαζιού από θερμαντικό σώμα στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών της Μόριας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη φωτιά και να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα και ένα αγοράκι έξι ετών. Η 66χρονη γυναίκα και τα άτυχο ανήλικο παιδί 6 ετών, μεταφέρθηκαν νεκροί στο νοσοκομείο του νησιού.

AdTech Ad

ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον χώρο της Μόριας, ανέφερε νωρίτερα πως εκτός από τη γυναίκα, από το τραγικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους δύο μικρά παιδιά που βρίσκονταν μαζί της στη σκηνή, η οποία κάηκε ολοσχερώς.
Η αστυνομία και η πυροσβεστική δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία για το δεύτερο παιδί, ηλικίας 4 ετών, το οποίο όπως προέκυψε από νεώτερη ανταπόκριση, είναι σε ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις. Αμέσως μετά την έκρηξη, ξέσπασαν ταραχές στο κέντρο φιλοξενίας με μετανάστες να επιτίθενται σε δυνάμεις των ΜΑΤ. Από τη μεγάλη φωτιά κάηκαν ολοσχερώς και πολλές σκηνές μεταναστών οι οποίοι μετέφεραν όποια πράγματα τους κατάφεραν να περισώσουν εκτός του χώρου φιλοξενίας.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης "Βοστάνειο" μεταφέρθηκαν αρχικά ακόμη τρεις τραυματίες (μια 25χρονη, το 4χρονο παιδί και άλλο ένα άτομο, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά), ενώ τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ συνέχισαν να μεταφέρουν τραυματισμένους μετανάστες και μετά τα μεσάνυχτα, κάποιοι εκ των οποίων ήταν σε σοβαρή κατάσταση.
Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου οικείοι τους έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη που προκλήθηκε.
Η ΜΚΟ "Platanos Refugee Solidarity , Lesvos" σε ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε:
"Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Επιβεβαιώνεται ότι μια σκηνή κάηκε ολοσχερώς και μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της είναι νεκροί. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο. Πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα με γκαζάκι μαγειρέματος που εξερράγη εντός της σκηνής. Χρειάζεται κόσμος και μεταφορικά μέσα στο σημείο".
Η είδηση αναρτήθηκε και από τη ΜΚΟ PROACTIVA OPEN ARMS στο Twitter:



BREAKING: Fire on  camp. A mother & 2 children confirmed dead. Life & death in a detention camp Via @UnitedRescueAid

No comments:

Post a Comment

wibiya widget