Saturday, November 26, 2016

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ- Ήταν γνωστος και ως "El Caballo", καβαλάρης δηλαδή..Συλλέκτης… γυναικών - 35.000 (!) θηλυκά πέρασαν από τη ζωή του!


Όχι μία, ούτε δύο, αλλά 35.000 γυναίκες φαίνεται ότι πέρασαν από τη ζωή του ανθρώπου που βρισκόταν στην εξουσία της Κούβας για σχεδόν μισό αιώνα.
Ο Lider Maximo της Κούβας υπήρξε ένας άλλος Δον Ζουάν, που είχε ιδιαίτερη σχέση με το σεξ. Ή τουλάχιστον αυτός ο μύθος υπήρχε γύρω από το όνομά του.
Σε δημοσίευμά της η New York Post το 2008 αποκάλυψε ότι «είναι ο άντρας με τις 35.000 γυναίκες» και ο θρύλος τον θέλει να είναι… συλλέκτης γυναικών.
«Το παρελθόν του γυναικά Φιντέλ είναι ένα θέμα εξαιρετικά ταμπού», έγραψε σε δημοσίευμά της η Telegraph, πριν από 6 χρόνια και αυτό ιντρίγκαρε δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους του Vice που θέλησαν να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο ο μύθος αυτός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Και κάπως έτσι, γνώρισαν πολλά κορίτσια που είχαν μπει στη… συλλογή του ηγέτη της Κούβας.
fidelcastro.jpg
Μία από αυτές ήταν η Yéni, η οποία αποκάλυψε ότι είχε ερωτική σχέση με τον κουβανέζο δικτάτορα και είχε πει: «Μου έφερνε γλυκίσματα από ένα παριζιάνικο ζαχαροπλαστείο. Του άρεσε επίσης να μου χύνει σοκολάτα σε όλο το σώμα. Ήταν οι πιο ωραίες μέρες της ζωής μου. Τον ρωτούσα πάντα αν ήθελε να έρθει κι άλλη γυναίκα μαζί μας. Μου απαντούσε ότι ένας άνδρας πρέπει πάντα να ξέρει να κάνει έρωτα σε μια μόνο γυναίκα. Δεν του άρεσαν τα όργια. Δεν του άρεσε επίσης να υπάρχει άλλος άντρας μέσα στο δωμάτιο που κοιμόμασταν».
Μπορεί να ήταν γνωστός ως Commandante, αλλά οι ντόπιοι τον αποκαλούσαν και "El Caballo", καβαλάρη δηλαδή και αυτό γιατί από το 1960 είχε αφήσει το στίγμα του στο γυναικείο φύλο.
Για τις σεξουαλικές του επιδόσεις, είχαν άποψη όλοι. Μάλιστα, ακόμα και ένας οδηγός ταξί εξομολογήθηκε στις δημοσιογράφους ότι ο Κάστρο είχε «200.000 ίσως 2 εκατομμύρια…» γυναίκες.
Και οι επιβεβαιώσεις της… πέρασης που είχε συνεχίζονταν: «Η θεία μου κοιμήθηκε με τον Φιντέλ, η γιαγιά μου κοιμήθηκε με τον Φιντέλ, ο θείος μου κοιμήθηκε με τον Φιντέλ. Ξέρετε, όλοι έχουμε κοιμηθεί με τον Φιντέλ. Εγώ κοιμήθηκα μαζί του μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο» εξομολογήθηκε άλλη γυναίκα και συνέχισε: «Εγώ έχω έξι ξαδέλφια που τα λένε Φιντελίτο, όπως λέγεται και ο πρώτος γιός του Κάστρο. Όλα τα μπαστάρδικα τα έβγαλαν Φιντελίτο. Φιντελίτο, Φιντελίτο».
Υπήρξε, μάλιστα, και γυναίκα που τον είχε ρωτήσει ευθέως για τη σχέση του με το άλλο φύλο και δεν ήταν άλλη από τη συγγραφέα του βιβλίου «Without Fidel»το οποίο δημοσιεύτηκε το 2009 και ακούει στο όνομα Ann Louise Bardach.
«Πόσα παιδιά πιστεύετε ότι έχετε;». «Σχεδόν μια ολόκληρη φυλή» ήταν η απάντηση του Φιντέλ.
Μάλιστα, το εν λόγω βιβλίο θέλει τον Κάστρο να είναι συνολικά πατέρας 11 παιδιών, ενώ οι επίσημες αναφορές κάνουν λόγο για οχτώ!
Η ίδια η συγγραφέας είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της: «Όπως οι περισσότεροι κουβανέζοι, ο Κάστρο πίστευε ότι το σεξ ήταν αυτονόητο. Εξάλλου, το σεξ είναι το εθνικό σπορ της Κούβας. Ο Κάστρο είχε πολλές ερωτικές σχέσεις με κάθε είδους γυναίκα. Είχε ένα φλερτ ακόμη και με τη γυναίκα ενός υπουργού του. Πολλές από αυτές τις γυναίκες πίστευαν ότι τις αγαπούσε αποκλειστικά. Κανείς, ούτε ο ίδιος δεν ήξερε με πόσες γυναίκες έχει κοιμηθεί».
Άλλωστε και ο ίδιος ο «πατέρας της κουβανέζικης επανάστασης» είχε μάθει να κρύβει την προσωπική του ζωή για να μη θέσει σε κίνδυνο τη ζωή καμίας από τις συντρόφους του. Ούτε τη γυναίκα του και τα παιδιά του δεν είχε εμφανίσει μέχρι το 2001 και δεν το λέει παράλογο κανείς αν σκεφτεί ότι έχουν γίνει 638 απόπειρες δολοφονίας εναντίον του!
«Έφευγε χωρίς να πει πού πάει ή γιατί», διηγήθηκε η επί 8 μήνες ερωμένη του, Martina Lorenz στο Paris Match. Όταν, όμως, η σχέση τελείωσε, η CIA της έδινε 2 εκατομμύρια δολάρια για να την οδηγήσει κοντά του και να τον δολοφονήσουν, κάτι το οποίο εκείνη αρνήθηκε! Ήταν, δε, εκείνη που επιχείρησε να… αμαυρώσει τη φήμη γύρω από το όνομά του, μιας και μιλώντας στο Paris Match, αποκάλυψε ότι τελικά ο «Commandante» «δεν ήταν πολύ καλός εραστής».
Στις ερωμένες του φέρεται να συγκαταλέγονται η Juana Vera, η επίσημη αγγλόφωνη διερμηνέας του, η Gladys, αεροσυνοδός, η οποία βρισκόταν ανελλιπώς στις πτήσεις του στο εξωτερικό, η Πιλάρ «Πίλι», άλλη μία διερμηνέας, αυτή τη φορά γαλλόφωνη.
Ένας από τους μεγάλους του έρωτες είναι Σίλια Σάντσες Μανδούλεϊ, γραμματέας και στενή του συνεργάτης από το 1955. Ήταν εκείνη που ήξερε τα πάντα για εκείνον με κάθε λεπτομέρεια.
αρχείο λήψης (5).jpg
Η Σίλια Σάντσεθ (αριστερά)

Η Νάτι Ρεβουάλτα ήταν η γυναίκα που του χάρισε το 1956 τη μοναδική του κόρη, Αλίνα. Γνωρίστηκαν στις αρχές του 1950, όταν εκείνος ήταν στη φυλακή. Το 1952 του άνοιξε το σπίτι της, προκειμένου να σχεδιάσει εκεί μια επίθεση κατά του καθεστώτος, επίθεση που θεωρείται και η αρχή της επανάστασης που αργότερα τον έκανε τον ισχυρό άντρα της Κούβας.
αρχείο λήψης (3).jpg
Η Νατάλια Ρεβουέλτα

Η γνωριμία τους έγινε μέσω κοινών γνωστών, αλλά να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή ο Κάστρο ήταν παντρεμένος με τη Μίρτα Ντιάζ-Μπάλαρτ. Είχαν παντρευτεί στις 11 Οκτωβρίου 1948 και έναν χρόνο αργότερα, την 1η Σεπτεμβρίου 1949 ήρθε στον κόσμο ο γιος τους, Φιντελίτο. Ο γάμος τους κράτησε επτά χρόνια και μετά το χωρισμό ο Φιντέλ ήταν αυτός που κέρδισε την κηδεμονία του Φιντελίτο.
αρχείο λήψης (4).jpg
Με την πρώτη του του σύζυγο, Μίρτα και τον Φιντελίτο
Το τρίτο παιδί εκείνης της χρονιάς -σύμφωνα με το βιβλίο «Without Fidel» («Χωρίς τον Φιντέλ») - ήταν ο Χόρχε Ανχελ και μητέρα του η Μαρία Λαμπόρντε, η πρώτη γυναίκα που συνάντησε ο Κάστρο μετά την αποφυλάκισή του».
Και ύστερα ήρθε η Ντάλια Σόλο ντελ Βάλε, η «αφανής» σύντροφός του με την οποία λέγεται ότι παντρεύτηκε κρυφά το 1980 και απέκτησε πέντε γιους.
αρχείο λήψης (2).jpg
Η «αφανής» σύντροφός του Ντάλια
Όπως γράφει ο βιογράφος του και πρώην σωματοφύλακάς του Juan Reinaldo Sanchez, ο Κομαντάντε έψαχνε πάντα ωραίες και ξανθές γυναίκες, με ανοιχτόχρωμο δέρμα και με σώμα χορεύτριας μπαλέτου, κάτι που επιβεβαιώνει η εξωτερική εμφάνιση όλων τους!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget