Friday, November 25, 2016

AΘΗΝΑ. Έτσι έκανε χρυσές δουλειές η συμμορία με τα Smart



«Χειροπέδες» στα μέλη της συμμορίας με τα Smart πέρασαν οι άντρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Το εν λόγω κύκλωμα «σήκωνε» Smart από διάφορες περιοχές της Αττικής και τα διέθετε προς πώληση είτε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά είτε εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία. 



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 18 ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της πλαστογραφίας και της ληστείας καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί φωτοβολίδων.
Στις 22 Νοεμβρίου και μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα – έξι Έλληνες ηλικίας 22 έως 33 ετών, δύο Αλβανοί υπήκοοι 19 και 22 ετών και ένας 25χρονος Ρουμάνος. 
Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι και δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, 21 και 24 ετών, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.
Τα μέλη του κυκλώματος οδηγούσαν και στάθμευαν τα οχήματα σε περιοχή των Αχαρνών, την οποία επιτηρούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο εντοπισμού τους από σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) που πιθανώς διέθεταν. Ακολούθως τα μετέφεραν σε συνεργείο αυτοκινήτων με σκοπό την αποσυναρμολόγηση ή παραποίηση τους για μετέπειτα πώληση.
Για τον σκοπό αυτό, τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους και λειτουργούσαν μεθοδικά και σχεδιασμένα. Συγκεκριμένα, βασικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος των Φυλακών, για διάπραξη όμοιων αδικημάτων και ο οποίος καθοδηγούσε, μέσω του 22χρονου αδελφού του, τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας σχετικά με τον τρόπο διάπραξης των κλοπών. Ο 22χρονος μάλιστα κατείχε και διαχειριζόταν το λογισμικό με το οποίο παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας (immobilizer) των οχημάτων, καθώς και το ειδικό εξάρτημα "φύσα".
Από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, άλλοι είχαν αναλάβει τον εντοπισμό των οχημάτων (ανιχνευτές), άλλοι την διάπραξη των κλοπών και την μεταφορά τους στις Αχαρνές και άλλοι την αποσυναρμολόγηση στο συνεργείο.
Από έρευνα που διενεργήθηκε στο συνεργείο ιδιοκτησίας του 33χρονου ημεδαπού συλληφθέντα καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δεκαπέντε (15) αυτοκίνητα, πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια, κροτίδες, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, φυσίγγιο, κουκούλα τύπου full face και το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ επιπλέον εξιχνιάσθηκε και μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας, μία (1) περίπτωση ληστείας, μία (1) υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και μία (1) υπόθεση μαστροπείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.



No comments:

Post a Comment

wibiya widget