Wednesday, November 30, 2016

Επι τέλους ..¨Έλαμψε ο δρόμος του (θεού)Απόλλωνα στα Τρίκαλα με ομπρέλες


Θεός του φωτός ο Απόλλωνας, δρόμος των χρωμάτων η οδός Απόλλωνος στα Τρίκαλα. Οι γνωστές αιωρούμενες ομπρέλες σε εμπορικούς δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων, εγκαταστάθηκαν σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων. Η συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και καταστηματαρχών (που είχαν την πρωτοβουλία), απέδωσε μια από τις πιο όμορφες εικόνες στην πόλη.
Χρώματα και εορταστικός στολισμός, βραδινές βόλτες, στον δρόμο για τον Μύλο των Ξωτικών, δίπλα στην καρδιά της εμπορικής κίνησης, σε απόσταση αναπνοής από τους χώρους διασκέδασης… Οι ομπρέλες δίνουν τον τόνο: χρώματα χαρά και ελπίδα, χαμόγελα και αισιοδοξία.
Οι καταστηματάρχες της συγκεκριμένης οδού προσέγγισαν τον Δήμο, ο οποίος με μεγάλη προθυμία στήριξε και υλοποίησε το εγχείρημα. Ετσι, η συνεργασία υπήρξε σε έξοδα, μελέτες, συνεργεία, προσωπικό, υλικά.
Οι ομπρέλες τοποθετήθηκαν και απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες, ώστε και ο βραδινός φωτισμός να είναι εξαιρετικός. Στην κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν:
– 220 ομπρέλες
– 300 μ. συρματόσχοινο
– 300 μ. Ηλεκτρολογικό καλώδιο
– 70 λαμπτήρες
– 9 διαφορετικά χρώματα
– 115 μ. δρόμου
Όπως εξηγεί ο μηχανικός κ. Βασίλης Στράτος, που ανέλαβε την όλη εργασία, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η απουσία ισοϋψών μπαλκονιών. Επρεπε, δηλαδή, να γίνουν συγκεκριμένες κατασκευές, που θα επέτρεπαν τη δημιουργία ενός ομοιόμορφου αποτελέσματος. Ενός αποτελέσματος, που στα γιορτινά Τρίκαλα, εγκαθιστά την ελπίδα και τονίζει το χρώμα της αισιοδοξίας. Εκ του Γραφείου Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

No comments:

Post a Comment

wibiya widget